Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Κάποιος "γκαντεμιάζει" τη Νέα Δημοκρατία.

Ενώ κερδίζει μεγάλες πολιτικές νίκες, χάνει όλες τίς παραπολιτικές μάχες.....

Μέσα σε πέντε χρόνια ο Καραμανλής πέρασε από το Κοινοβούλιο και από την κοινωνία αλλαγές που στο παρελθόν γκρέμισαν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς.
Και τις πέρασε χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίσταση.
Ιδιωτικοποίησε τον ΟΤΕ, που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Νομοθέτησε για το ασφαλιστικό, το οποίο υπήρξε η πολιτική ταφόπλακα του Σημίτη.
Αλλαξε το νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που το αποπειράθηκε με το ν.815/78 δεν το επέτυχε.
Ηρε τη μονιμότητα στις ΔΕΚΟ και προχώρησε σε τολμηρές, για κεντροδεξιά κυβέρνηση, αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο (σύμφωνο συμβίωσης, νόμος για ενδοοικογενειακή βία). Ασχολήθηκε, πρώτη φορά τόσο συστηματικά, με το δημογραφικό (τρίτεκνοι).
Νομοθέτησε το τρίπτυχο ισότητα (στα όρια συνταξιοδότησης, στα όρια της φορολόγησης στους μισθούς του δημόσιου τομέα), αξιολόγηση (στα ΑΕΙ, στο Δημόσιο με τους δείκτες αποτελεσματικότητας, στα σχολεία και τα λύκεια με τη βάση του 10), αριστεία (ευνοϊκή χρηματοδότηση στα καλύτερα ΑΕΙ, δωρεάν υπολογιστές σε αριστούχους μαθητές, φτηνό Ιντερνετ σε αριστούχους φοιτητές κ.λπ.).
Ολη αυτή η δουλειά όμως δεν φάνηκε, είτε γιατί αφορά το μέλλον (διασφάλιση συντάξεων) είτε γιατί δεν «επικοινωνήθηκε» είτε κυρίως γιατί την υπονόμευσαν τα σκάνδαλα:
τα ομόλογα, οι κουμπάροι, η Siemens, οι κοτεράτοι υπουργοί, τα ανέμελα weekends με διαπλεκόμενους κ.λπ.
Κι αν συνεχιστεί αυτό το κλίμα, ο Καραμανλής θα κινδυνεύσει να δει να καρπώνονται στο μέλλον τη δουλειά του άλλοι.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Ο πρωθυπουργός πέτυχε μεγάλης σημασίας πολιτικές και ιδεολογικές νίκες απέναντι στην Κεντροαριστερά (δείτε τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία και την παραίτηση της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ), αλλά κινδυνεύει να ηττηθεί από την ίδια του την παράταξη. Παράδοξο; Για τα δεδομένα της Ν.Δ., όχι.......

emprosdrama.blogspot.com από Wolf

Δεν υπάρχουν σχόλια: