Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Επίκαιρη ερώτηση Παπανδρέου για την πιστωτική ασφυξία στην αγορά !

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, για την πτώση της ζήτησης και την πιστωτική ασφυξία στην αγορά, κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «η αγορά έχει παγώσει, η ανεργία αυξάνεται και η ακρίβεια δεν υποχωρεί παρά την πτώση της ζήτησης». Επίσης ότι οι τράπεζες δεν επιτελούν το ρόλο τους ως παροχων ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία, παρά τη δραστική μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ και του euribor και το πακέτο στήριξης των 28 δισ
Συγκεκριμένα, ρωτά τον κ. Καραμανλή «για το έλλειμμα πολιτικής που εμφανίζει η κυβέρνηση, όσον αφορά στην ενίσχυση της ζήτησης, την αποτροπή των συνεπειών της ανεργίας και την αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης των Ελλήνων καταναλωτών που πλήττονται από την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπίας, καθώς και γιατί δεν ασκεί μια πολιτική δεσμευτική για τις τράπεζες, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και σταθερή ροή χρήματος προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Η επίκαιρη ερώτηση του Γ.Α.Π., προς τον Πρωθυπουργό, αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 6/02/2009, στις 11.οο π.μ.