Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Μπορείς; Νέα Προγράμματα χρηματοδοτήσεων Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας !

Ανέκαθεν μέσα από μια οικονομική κρίση όσοι άνθρωποι διέθεταν ευρύτητα πνεύματος ανακάλυπταν νέους δρόμους και άνοιγαν νέους ορίζοντες.
Αυτό αποδεικνύεται εάν εξετάσουμε το οικονομικό κραχ του 1929 ,(που έφτασε στην χώρα μας το 1932), αλλά και την οικονομική ανατίναξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Το άνοιγμα νέων και δυναμικών αγορών ήταν τα βασικά στοιχεία που ενέπνευσαν το χρηματιστικό μέλλον. Κύριος πυλώνας η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Προς αυτόν τον δρόμο στρέφεται το υπουργείο Ανάπτυξης με δύο νέα προγράμματα επιδοτήσεων που φτάνουν έως και στο 60% του κόστους της επένδυσης .
Ο λόγος για την γυναικεία και την νεανική επιχειρηματικότητα.
Μπορούν να μετέχουν γυναίκες έως 55 ετών και άνδρες έως 45 ετών που είναι μισθωτοί ή άνεργοι.
Επιχορηγούνται επενδύσεις από 30.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ.
Συνολικά θα χρηματοδοτηθούν έργα αξίας 80 εκατ. ευρώ και οι αιτήσεις θα γίνονται στον ΕΟΜΜΕΧ.
Η προδημοσίευση έγινε εχθές κάτι που σημαίνει ότι οι επενδύσεις μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα. Εφόσον η επένδυση εγκριθεί μπορεί ο επενδυτής να λάβει ως προκαταβολή,εάν το επιθυμεί, ποσό που θα αντιστοιχεί έως το 35% της επιδότησης.
Επιχορηγούνται σχέδια αξίας από 30.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ για επιχειρήσεις του τομέα μεταποίησης και του τομέα ανακύκλωσης και περιορισμού της ρύπανσης.
Το ανώτατο όριο της επιχορηγούμενης επένδυσης είναι 100.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και τουρισμού και 80.000 ευρώ για τις εμπορικές επιχειρήσεις.
Το ύψος της επιδότησης φτάνει στο 60% σε νησιά κάτω των 5.000 κατοίκων και πυρόπληκτες περιοχές, ενώ για την υπόλοιπη χώρα διαμορφώνεται στο 50%.
Πυρόπληκτες περιοχές ορίζονται: Οι νομοί Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Ευβοίας, η περιοχή Αιγιαλείας και επιλεγμένες περιοχές των νομών Κεφαλληνίας και Μαγνησίας που έχουν χαρακτηριστεί ως πυρόπληκτες.
Δικαιούχοι είναι όσοι δεν ασκούν από το 2008 και μετά επιχειρηματική δραστηριότητα.
Μπορούν να μετέχουν όμως οι επιτηδευματίες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και δηλώνουν τα εισοδήματα τους στην κατηγορία ελεύθερα επαγγέλματα (έντυπο φορολογίας Ε3), καθώς επίσης και όσοι δηλώνουν εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες που φορολογούνται αποκλειστικά με βάση το αντικειμενικό σύστημα.
Χρηματοδοτείται εξοπλισμός και ειδικές εγκαταστάσεις, κτιριακά και διαμόρφωση χώρων, προβολή η προώθηση και άλλες σχετικές δαπάνες.
Πριν όμως ξεκινήσει κάποιος την προσπάθεια για μια δική του επιχείρηση θα πρέπει να κοιτάξει μέσα στον ψυχικό του καθρέπτη αποβάλλοντας φραγμούς και... ωραιοποιήσεις .
Έχει την ικανότητα, την ενεργητικότητα και την επιμονή που χρειάζονται για να «γυρίσει την μανιβέλα» μιας νέας επιχείρησης και να την κάνει να προοδεύσει;Είναι προετοιμασμένος να δουλέψει σκληρά και πολλές ώρες ;
Είναι ικανός να αναλαμβάνει ευθύνες και κινδύνους; Μπορεί να παίρνει μόνος του γρήγορες αποφάσεις σταθμίζοντας σε χρόνο ...«dt» όλες τις παραμέτρους;
Θεωρεί τον εαυτό του συνεργάσιμο άτομο;
Μπορεί να παρακινεί και να καθοδηγεί τους άλλους;
Και το κυριότερο. Έχει τον ...αέρα του νικητή;
Προσωπικά έχω συναντήσει στην ζωή μου αρκετούς μισθωτούς που διέθεταν όλες αυτές τις προϋποθέσεις. Σε όλους αυτούς θα συμβούλευα να κάνουν το, σημαντικό για την ζωή τους ,βήμα.
Αυτή η εποχή της οικονομικής κρίσης βοηθά να ξεκαθαρίζει η «ήρα από το στάρι» στην αγορά

emprosdrama.blogspot.com (Με μικρές τροποποιήσεις) από politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: