Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Χορός δις: Οι νταβατζήδες μαζεύουν τα...ρέστα τους !


Κλοιός για τον κρατικό κορβανά:
Εργολάβοι, τραπεζίτες, επιχειρηµατίες στην ενέργεια, όµιλοι ΜΜΕ, έµποροι όπλων παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά για το κρατικό μπαγιόκο και στήνουν παιχνίδι µε Καραµανλή – Παπανδρέου.
Ιδιοκτήτες ΜΜΕ πιέζουν Καραμανλή – Παπανδρέου.
Οι τέσσερις μεγάλοι παίκτες και οι συμμαχίες τους.
Πίτα 8 δισ. ευρώ στους εργολάβους. Αυτοκινητόδρομοι, επεκτάσεις μετρό, εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού και αεροδρόμια η νέα προίκα.
Οι γαλάζιοι τούς εξασφαλίζουν και για τα επόμενα χρόνια. Οι αναθέσεις των έργων και τα «πακέτα» του Σαρακατσάνου. Μεγάλο μέρος άλλης πίτας, ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ, με την οποία «προικοδότησε» κατά βάση τους ίδιους μεγαλοεργολάβους το ΥΠΕΧΩΔΕ από το 2004 ώς τώρα, παραμένει «αφάγωτη». Πρόκειται για την «προίκα» των αυτοκινητόδρομων που το ΥΠΕΧΩΔΕ αποκαλεί «Δρόμους Ανάπτυξης» – τα έξι μεγάλα οδικά έργα με συμβάσεις παραχώρησης – μήκους 1.417 χλμ. (από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος είναι κατασκευασμένα με δημόσια δαπάνη) και συνολικού προϋπολογισμού 8,6 δισ. ευρώ.
Στην απέναντι όχθη, έχουμε ρίγη «οπλάδων»: Έχουν χάσει τον ύπνο τους από ενδεχόμενη ήττα των γαλάζιων. Το γαλλικό και το ρώσικο λόμπι.
Την ίδια ώρα, όλοι είναι έτοιμοι για το ενεργειακό πανηγύρι:
Οι πράσινοι και οι γαλάζιοι παίκτες της ενέργειας.
Αποκλειστικό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σε τέσσερις σελίδες, στο Ποντίκι που κυκλοφορεί.

Αναρτήθηκε από wolf

Δεν υπάρχουν σχόλια: