Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Channel: Η μαύρη διαδρομή του χρήματος και η κατάντια του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος

«Άλαλα τα χείλη των ασεβών» στην ανάγνωση της «Έκθεσης Ειδικού Ελέγχου» της Τραπέζης της Ελλάδος σχετικά με τη διαδρομή του χρήματος από την CCC στον Χ. Καλογρίτσα και από εκεί στον Ι.Β. Καλογρίτσα με αντικείμενο τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και την κατοχύρωση της μιας εξ αυτών, ώστε να προκύψει, αμέσως μετά, το μανιωδώς αναζητούμενο SYRIZA Channel.
Η Έκθεση επιβεβαιώνει πλήρως, χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση, τη «μαύρη διαδρομή του χρήματος» προς και από την οικογένεια... Καλογρίτσα και στοιχειοθετεί βάσιμα όλες τις κατά καιρούς εγερθείσες υποψίες και καταστρέφει εντελώς όλες τις δήθεν αιτιάσεις της πλευράς «Παππά – Τσίπρα», με τις οποίες επιχειρήθηκε να αντικρουστούν οι κατηγορίες.
Στις σελίδες της «έκθεσης» περιγράφεται αναλυτικά όχι μόνο η διαδρομή του χρήματος, αλλά η οργανική ενσωμάτωση της, δήθεν, κυβερνητικής αριστεράς και των ηθικολογούντων τέκνων της στις χειρότερες επιδόσεις της συντηρητικής ολιγαρχίας, ενσωμάτωση η οποία κατέληξε σε μια πολιτική τραγωδία, επειδή τα τυπάκια που την αποφάσισαν, τη σχεδίασαν και την οργάνωσαν δεν ήταν ικανοί να διοικήσουν ούτε περίπτερο.

Οι τύποι με τις σπουδές στις Σκωτίες και τα μεταπτυχιακά με θέμα «τη συμβολή των προσφύγων και των μεταναστών στην επίλυση του συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας» αποδείχθηκαν καθημερινοί τζερεμέδες, οικονομικά φούσκες και πολιτικά ανερμάτιστοι σε σημείο να δικαιώνεται πλήρως ο Αρκάς όταν εμφανίζει αγανακτισμένο τον Ρασπούτιν να κραυγάζει «οι τύποι είναι τόσο ανίκανοι που ξεφτίλισαν και τη σκευωρία!».
Πρόκειται για την επιτομή της αριστερής ξεφτίλας, την ακραία κατάντια του δήθεν αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος, την ακύρωση όλη της δήθεν ανεπίληπτης ιστορικής διαδρομής ενός σημαντικού τμήματος της εγχώριας αριστεράς, είναι μια γενικευμένη παρακμή και κάτι περισσότερο: είναι τόσο αριστερο-παρανοϊκά όσα περιγράφονται, που δεν μπορεί κανονικός οικονομικός νους να τα συλλάβει, να αντιληφθεί το μέγεθος της ανοησίας τους, να περιγράψει επαρκώς τον ωχαδερφισμό τους και να κατατάξει με ακρίβεια την καθεστωτική αντίληψη τους!

Δεν έχει ματαγίνει στον καπιταλισμό από την εποχή που εμφανίστηκε μέχρι σήμερα να στήνεται χρηματοδοτικό κόλπο υπέρ, είτε ιδιώτη, είτε πολιτικού φορέα μέσω της επίσημης τραπεζικής διαδρομής! Τέτοιο σενάριο ούτε η επιστημονική φαντασία!!!
Είναι σαν να στήνει ο κυρ Αχιλλέας το ματσάκι με αντίπαλο τον Βουρβουσιακό και να ζητάει απόδειξη παροχής υπηρεσιών για το κόλπο!
Η ξεφτίλα εξηγείται όμως κι η εξήγηση είναι ακόμη χειρότερη από την ακραία αστειότητα των πράξεων και των σχεδιασμών: οι τύποι δεν έχουν (ποτέ δεν είχαν) την παραμικρή ιδέα για την βαθύτερη λειτουργία της αγοράς και του τραπεζικού συστήματος, κινήθηκαν σε ένα υπονομευμένο κανονιστικά περιβάλλον με αμιγώς πολιτικούς όρους, επιχείρησαν να διαχειριστούν την συναλλακτική πραγματικότητα εντός της ΕΕ με όρους «γενικής συνέλευσης φοιτητικού συλλόγου», υπέταξαν στη λογική της εξουσίας της πολιτικής την βαθύτατα αυτονομημένη λειτουργία των θεσμών, ειδικά στο χώρο της οικονομίας, για ζητήματα κεντρικού πολιτικού ενδιαφέροντος.

Όταν ξεκινάς να σχεδιάσεις μια ξεκάθαρη πολιτική παρέμβαση στις διαδικασίες της αγοράς, επιθυμείς να ξεπεράσεις όλες τις νομοκανονιστικές προβλέψεις (αλλιώς δεν μπορεί να υπηρετηθεί επενδυτικά το σχέδιο), ετοιμάζεις μια εμφανώς «στημένη» χρηματοδότηση, μέσω ενός επιχειρηματία που η αγορά τον γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά, κι αγνοείς ποιος είναι το αφεντικό στην Τράπεζα της Ελλάδος (αφήνω κατά μέρος ότι έχεις ξεκινήσει ήδη μια διαδικασία να τον καταργήσεις), πως διασυνδέεται με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τι αρμοδιότητες έχει και τι μπορεί νομιμότατα να σου κάνει είσαι πολιτικά και επιχειρησιακά ηλίθιος!
Η «έκθεση» ήρθε με το πλήρωμα του χρόνου για να αποκαλύψει και να επιβεβαιώσει αυτή ακριβώς την πολιτική και οργανωτική ηλιθιότητα κάτι τυπάκων, που βρέθηκαν από το πουθενά να πρέπει να διοικήσουν μια χώρα και χάθηκαν στο διάστημα μόλις κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται για ταβέρνα με ρεμπέτικα στην Κυψέλη να παραγγείλουμε «μια χοιρινή και μια πατάτες»… 
Σε αυτή τη διαδρομή πήραν στο λαιμό τους και τον φέρελπι (τότε, όχι τώρα) Νίκο Παππά και τώρα ετοιμάζεται αυτός για το εδώλιο του κατηγορουμένου (δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο πλανητικό σύστημα να αποφύγει τη δίκη) κι οι υπόλοιποι να βρουν δικαιολογίες για την παροιμιώδη ανικανότητα τους.

Σε αυτή την εγγενή ανικανότητα οφείλεται όλο το χάος που ακολούθησε αυτή την μοναδική σε βλακεία έμπνευση και πιάστηκαν όλοι «οι Καππαδόκες» σαν τα έξυπνα πουλιά από τη μύτη.
Η «έκθεση» αφήνει κι ένα κενό, ίσως επειδή δεν είναι δική της αρμοδιότητα: δεν έχει την παραμικρή αναφορά στις ενέργειες της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος στην οποία διαβιβάστηκαν οι εκθέσεις των συστημικών τραπεζών, μέσω των οποίων επιχειρήθηκε το κόλπο.
Αν η Αρχή έπραξε τα οφειλόμενα από το νόμο και ολοκλήρωσε τη σχετική έρευνα μπράβο της, τιμή της και καμάρι της και ουδείς ψόγος. Έγινε όμως έτσι ή οι σχετικές εκθέσεις πήγαν άκλαυτες, δεν ασχολήθηκε κανένας διότι «κυβερνητική η υπηρεσία» και εξακολουθεί να προκύπτει ένα σοβαρό κενό στην εφαρμογή του νόμου;
Η απάντηση στις απορίες αυτές εκ μέρους της Αρχής είναι στοιχείο δομικό της ίδιας της ύπαρξης της για να αρθούν αμφιβολίες και υπόνοιες.

Υ.Γ. Μην κάνετε τον κόπο να διαβάσετε καν τις διαρροές «κοινοβουλευτικών» του ΣΥΡΙΖΑ για την αξία της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος, θα φρίξετε με την υπερκοσμική αδυναμία τους να αντιληφθούν ακόμη και τα στοιχειώδη: 
οι άνθρωποι κατάλαβαν από την έκθεση ότι «δικαιώνεται ο Νίκος Παππάς και δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο»… Τι πίνουν και δεν μας δίνουν!!!

Του Χρήστου Υφαντή


1 σχόλιο:

aik είπε...

Παπαρολογε,κρατα αυτον τον γλιτσιαρικο σχολιασμο.Το ξερουμε οτι ο Στουρναρας ειναι Μαδουροσυριζαιος.Φυσικα και δεν διαβασες την Εκθεση,γιατι τοσο στοκος κολλημενος που εισαι που να δεις τα γαμματα τι σημαινουν.