Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Ισραήλ: O Γ. Λαπίντ ενημέρωσε τον πρόεδρο Ρίβλιν ότι σχηματίζει κυβέρνηση

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ ενημέρωσε τον Ισραηλινό πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν και τον πρόεδρο της Κνεσέτ (της ισραηλινής Βουλής) Γιαρίβ Λέβιν ότι κατόρθωσε να συγκροτήσει κυβέρνηση, ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου της χώρας και το κόμμα του Λαπίντ, Yesh Atid.
Έτσι ολοκληρώνεται μετά από 15 χρόνια η πρωθυπουργική θητεία του Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Λαπίντ, είχε προθεσμία μέχρι τις 23:59 το βράδυ της Τετάρτης για να ενημερώσει τον πρόεδρο αν κατόρθωσε να συγκεντρώσει... τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης.
Έκανε την ανακοίνωση αφού εξασφάλισε σήμερα το βράδυ τη στήριξη ακροδεξιών κομμάτων και της ισραηλινής αραβικής παράταξης Ράαμ για την μελλοντική του κυβέρνηση.

Η ισραηλινή προεδρία ανακοίνωσε πως στην αρχή της θητείας της νέας κυβέρνησης, ο πρόεδρος του κόμματος Γιαμίνα, Ναφτάλι Μπένετ θα διατελέσει πρωθυπουργός και ο Λαπίντ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ μετά από σχεδόν δύο χρόνια θα υπάρξει εναλλαγή και ο Λαπίντ θα αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο και ο Μπένετ θα γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Αμπάς «υπέγραψε τη συμφωνία συνασπισμού για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ενότητας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος έχει προθεσμία έως τις 23.59 να συγκεντρώσει ψήφους για να ανακοινώσει στον πρόεδρο της χώρας ότι έχει την απαιτούμενη στήριξη για να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: