Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Το πολιτικό άγχος του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ - Τι φοβάται για την επόμενη μέρα

Έκδηλη είναι η αγωνία που επικρατεί στις τάξεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής σε σχέση με την μελλοντική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική επιβίωση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.
Σε μία περίοδο που οι πολίτες που ανήκουν στη δημοκρατική παράταξη και τα επιτελεία των υποψηφίων βρίσκονται σε τροχιά συσπείρωσης για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, ο πρώην πρωθυπουργός παρακολουθεί την πορεία των πραγμάτων... στήνει παγίδες με διακηρύξεις και δήθεν ανοίγματα για συνεργασίες με μοναδικό στόχο την επόμενη μέρα να μπορέσει να κυριαρχήσει απόλυτα στο ευρύτερο πολιτικό χώρο μήπως και καταφέρει να ξεκολλήσει από το σημερινό απογοητευτικό 20%.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για την Κουμουνδούρου η επιβίωση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η πιθανή ενίσχυση του την επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών συνιστά τροχοπέδη στα σχέδια τους, καθώς ένα σταθερό ΚΙΝΑΛ θα σημάνει απώλεια ψήφων από τη δεξαμενή της κεντροαριστεράς.
Ειδικά από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να πορευτεί έχοντας τους ακραίους του κόμματος του στην πρώτη γραμμή και βαδίζοντας όλο και πιο αριστερά…. η άλωση του πολιτικού αυτού χώρου αποτελεί μονόδρομο.

Στην αντίπερα όχθη, το κόμμα υπό την ηγεσία της κας. Γεννηματά έχει αποδειχθεί ανθεκτικό, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων που έμειναν πιστοί στην πορεία που χάραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου απορρίπτουν διαρρήδην τις λογικές και τα τεχνάσματα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζουν με ακόμη μεγαλύτερη δυναμικότητα μια αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ και των άλλων δυνάμεων που συμμετέχουν στο εγχείρημα με φόντο ένα καλύτερο μέλλον.
Υπό αυτές τις συνθήκες, τα πολιτικά ανοίγματα του κ. Τσίπρα και της ηγετικής του ομάδας πέφτουν στο κενό, αφού οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς γυρίζουν την πλάτη στον πολιτικό καιροσκοπισμό που τον εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο ομοτράπεζος της ακροδεξιάς και του Πάνου Καμμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: