Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Γιατί ο Τσίπρας επιτίθεται στους δημοσκόπους - Τρέμουν τις εκλογές

Σε απόλυτη απόγνωση και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα βρίσκονται ο κ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα 
Επιχειρούν μέσα από χρεοκοπημένες τακτικές να επιβιώσουν πολιτικά και να ανακόψουν την ανοδική πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της σημερινής Κυβέρνησης.
Ο πανικός της Κουμουνδούρου επιβεβαιώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο από τη βεβιασμένη κίνηση των στελεχών της... να ζητήσουν συζήτηση μέσα στη Βουλή για τα θέμα των δημοσκοπήσεων, αμφισβητώντας  ουσιαστικά τα σχετικά αποτελέσματα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αξιωματική Αντιπολίτευση αμφισβητεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων και επιχειρεί μέσα από προσεγγίσεις αυταπάτης να ξεγελάσει τον ίδιο της τον εαυτό και να χρυσώσει το χάπι στους ψηφοφόρους για την καταγεγραμμένη αποτυχία της να ανακτήσει το πλεονέκτημα στο πολιτικό σκηνικό και να διεκδικήσει με αξιώσεις την επάνοδο της στην εξουσία.

Στο πίσω μέρος του μυαλού του κ. Τσίπρα βρίσκεται η πιθανότητα μιας αιφνιδιαστικής κίνησης του Πρωθυπουργού που θα οδηγούσε σε εκλογές και κατ' επέκταση σε νέα ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που θα σήμαινε και το τέλος της κυριαρχίας Τσίπρα στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου.
Γι’ αυτό το λόγο ο πρώην πρωθυπουργός φρόντισε σε πρόσφατη συνέντευξη του να ξορκίσει τις πρόωρες κάλπες λέγοντας πως θα ήταν μια πολύ μεγάλη ύβρις εν μέσω πανδημίας. Ωστόσο, ο ίδιος φαίνεται πως ξέχασε την απαράδεκτη στήριξη ανοικτών δημόσιων συγκεντρώσεων εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και χωρίς μέτρα προστασίας με απώτερο στόχο να αποκομίσει μέσα από το μπάχαλο άμεσα κομματικά οφέλη.
Η ωριμότητα όμως της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης έχει βάλει ένα στοπ στα λαϊκίστικα σχέδια της Κουμουνδούρου και δεν τσιμπάει από τζάμπα μαγκιές όπως αποτυπώνεται όχι μόνο στις μετρήσεις, αλλά πολύ περισσότερο στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε σχετικά: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: