Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Όντως, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει - Προς το χειρότερο

Φαίνεται πως ο δρόμος προς την σοσιαλδημοκρατία περνά μέσα από «εκκαθαρίσεις» και «ξεστοκαρίσματα». Τον ανοίγουν ο Τσίπρας, ο Πολάκης, ο Τζανακόπουλους και ο προσφάτως αποκτηθείς Φωτόπουλος, δικαιώνοντας πλήρως όλους αυτούς που προέβλεπαν αυτήν την πορεία.
Πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει, αλλά προς το δραματικά χειρότερο. Πιστεύαμε μετά από κάθε δήλωση πρωτοκλασάτων στελεχών του, πως αυτό το κόμμα έπιασε πάτο. Δεν πάει παρακάτω. Λογικά, θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά. Πέσαμε τραγικά έξω...
Κάθε ημέρα αποδεικνύεται πως ο πάτος μετακινείται διαρκώς προς τα κάτω. Κάθε νέα δήλωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο προκλητική, πιο επιθετική, πιο διχαστική και κυρίως πιο ανόητη από τις προηγούμενες.

Κάποιος φίλος αναρωτήθηκε μήπως το κάνουν επίτηδες. Μήπως έχουν κάποιο σατανικό σχέδιο στο μυαλό τους που εμείς οι αδαείς δεν μπορούμε να το συλλάβουμε. Προς το παρόν, κλονίστηκα με αυτήν την εκδοχή και προβληματίστηκα. Λες να έχουν τόσο προχωρημένη πολιτική σκέψη; Να είναι τόσο μπροστά στον πολιτικό σχεδιασμό τους;
Ησύχασα όμως όταν θυμήθηκα πως αυτοί οι άνθρωποι πίστευαν ότι είχαν ανακαλύψει μια νέα μέθοδο δημοσκόπησης, πολύ πιο πλήρη από αυτές των «βοθροκάναλων της διαπλοκής.» Και καλά, βλάκες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Αλλά να «παραμυθιαστεί» και ο αρχηγός; Να πιστεύει πως το παιχνίδι είναι ντέρμπι;
Συνεπώς, είναι απλώς ανόητοι. Δεν θέλουν και κυρίως δεν μπορούν να απευθυνθούν στην μεγάλη μάζα των πολιτών, γιατί είναι διαποτισμένοι με την νοοτροπία του αριστερού γκρουπούσκουλου. Ασχολούνται με τον μικρόκοσμο τους και δηλώνουν αυτά που θέλει να ακούσει αυτός ο μικρόκοσμος και τα οποία φαίνονται αποκρουστικά στους κανονικούς ανθρώπους.
Ποιος πολιτικός που πιστεύει ότι η πολιτική απευθύνεται στους πολλούς, γιατί αυτούς θέλει να κατακτήσει, θα μιλούσε για «εκκαθαρίσεις», εν ψυχρώ; Άνευ λόγου και αιτίας.

Ας είμαστε προετοιμασμένοι, πάντα με καλή διάθεση, να ακούσουμε λίαν προσεχώς και άλλες παρόμοιου επιπέδου δηλώσεις. Επειδή επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη αναταραχή, τα ηχητικά ντοκουμέντα τα βγάζουν στον αέρα οι εσωκομματικοί αντίπαλοι της ηγετικής ομάδας. Απέσυραν τον Πολάκη από το προσκήνιο, για να μην κάνει ζημιά και αυτόν τον ρόλο τον ανέλαβε ο Τζανακόπουλος και ο ίδιος ο Τσίπρας. Για να μην μιλήσω για το πόσο θα στοιχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ η μεταγραφή του Φωτόπουλου. Στο ποδόσφαιρο λέμε πως «ψώνισαν από τα μπάζα».

Όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, ανόητος και μαρξιστής είναι ένα μίγμα που προκαλεί άφθονο γέλιο, γιατί η πολιτική που ασκούν αυτοί οι άνθρωποι είναι ακατάληπτη. Διερωτάσαι όταν τους ακούς να λένε τις ανοησίες τους: «μα γιατί το είπαν;».

Όλες οι δημοσκοπήσεις φανερώνουν πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αποστρέφεται αυτό το είδος της πολιτικής. 
Έχουν απομείνει κάποιοι καλοπροαίρετοι άνθρωποι που εναγωνίως αναζητούν την Αριστερά των ονείρων τους και πιστεύουν πως με τον Τσίπρα έπιασαν τζακ-ποτ. 
Το τζακ-ποτ είναι πολύ δύσκολο πράγμα και κυρίως δεν συναντάται στην πολιτική. Εδώ αν δεν έχεις καθαρό μυαλό και τα απαραίτητα εργαλεία να αναλύσεις την κατάσταση, θα κινείσαι μονίμως μεταξύ Τζανακόπουλου και Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: