Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Θα σας εκκαθαρίσουμε!

Το έχει πει ο κ. Πολάκης, ότι η δεύτερη φορά αριστερά θα είναι… αλλιώς. 
Το επανέλαβε και ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος μίλησε ευθέως για εκκαθαρίσεις στο δημόσιο. Είναι η συνέχεια του «ή εμείς ή αυτοί». Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σταλινικοί μέχρι το κόκκαλο. 
Δεν τα κατάφεραν το 2015, ελπίζουν ότι θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία. Θα τους αφήσουμε;
Καταρχήν να «απολαύσουμε» την πλήρη δήλωση Τζανακόπουλου:
«Νομίζω ότι επιτρέψαμε σε μεγάλο βαθμό ή ανεχθήκαμε πολυπλόκαμους και βαθείς μηχανισμούς να φιλτράρουν πολιτικές επιλογές, να φρενάρουν πολιτικές επιλογές, να δημιουργούν εμπόδια σε συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και ετούτο νομίζω ότι το βρήκαμε σε μεγάλο βαθμό μπροστά μας. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος, τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν».
Πείτε μου εσείς τώρα που ακριβώς «παρανοήσαμε» τα λεγόμενα του κ. Τζανακόπουλου, όπως ισχυρίζονται τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης. 
Τι περισσότερο, δηλαδή, θα έπρεπε να πει; Ότι σε κάθε υπουργείο θα υπάρχει και ένα πορτρέτο του Λαυρέντη Μπέρια; Το μήνυμα είναι σαφέστατο: Ή μαζί μας ή απέναντί μας. Κλασικός ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή…

Η Αριστερά του Τσίπρα έχασε την ευκαιρία να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό απέναντι σε μία διαλυμένη Δεξιά, επειδή ακριβώς ήταν ένα απομεινάρι του Εμφυλίου. Η έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης και η ρητορική του μίσους, απομάκρυναν γρήγορα ένα κομμάτι της κοινωνίας που πίστεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν το νέο ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι ένα απολίθωμα μιας άλλης εποχής. Το αποδεικνύει καθημερινά μέσα από τον πολιτικό λόγο των στελεχών του. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των ανθρώπων που έχουν μία κεντροαριστερή αντίληψη να αποφασίσουν ποιος θα τους εκπροσωπεί…

Αλλά και η Κεντροδεξιά του κ. Μητσοτάκη έχει «υποχρεώσεις». 
Ο κ. Τσίπρας υπήρξε ένα ατύχημα της Ιστορίας. Ένα κόμμα του 3% κέρδισε τις εκλογές και συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά, επειδή το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε. Πρώτα χρεοκόπησε το πολιτικό σύστημα και έπειτα η χώρα. 
Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, έχει μία τεράστια ευθύνη απέναντι στην χώρα
Η κυβέρνησή του πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει καλύτερη την ζωή των πολιτών κι ότι οι πολίτες μπορούν έτσι να ελπίζουν ακόμη στο πολιτικό σύστημα. Είναι ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουν τα ποσοστά της σταλινικής Aριστεράς στο 3%!

Θανάσης Μαυρίδης

1 σχόλιο:

aik είπε...

Καλως τον και περαστικα.Παλι λασπες και σκατα.Η χρησιμη πληροφορια της ημερας:Αρχες Μαιου ξεκινουν οι αιτησεις για παιδικους σταθμους.Γραφτειτε για να μπορεσετε σε λιγα χρονια να καταλαβενετε τι διαβαζετε.