Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Κυβέρνηση και Aντιπολίτευση: Τι προμηνύουν οι δημοσκοπήσεις για την επόμενη μέρα

Στο μικροσκόπιο των επιτελείων Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, προκειμένου να εξετάσουν τις κινήσεις της επόμενης μέρας προσαρμοσμένες στα μηνύματα της κοινής γνώμης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί ικανοποίηση για την υψηλή ανθεκτικότητα που καταγράφει η κυβερνητική παράταξη εν μέσω μεγάλων αναταράξεων από την πανδημία, ενώ η υψηλή αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επιμήκυνση της πολιτικής κυριαρχίας της Νέας... Δημοκρατίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι κινήσεις ματ του Πρωθυπουργού με την επέκταση του προγράμματος εμβολιασμού σε νεότερες ηλικίες, το άνοιγμα της αγοράς και την ανακοίνωση στοχευμένων μέτρων για την τόνωση της ελληνικής Οικονομίας ήρθαν να διαλύσουν τα πρόσκαιρα σύννεφα που είχε προκαλέσει η δικαιολογημένη κούραση των πολιτών από την πολύμηνη καραντίνα και να βάλουν στέρεες βάσεις για την ομαλή μετάβαση στην Κανονικότητα.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο εξετάζουν μεθοδικά τις επόμενες κινήσεις στοχεύοντας στην ουσιαστική στήριξη συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν κατά κύριο λόγο από την πανδημία, αλλά και από τη δεκαετή οικονομική κρίση που δημιούργησε μεγάλες ανατροπές στην καθημερινότητα του Έλληνα.

Στην αντίπερα όχθη τα αποκαρδιωτικά ποσοστά σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου, αλλά και οι χαμηλές επιδόσεις σχεδόν σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά προβληματίζουν την Κουμουνδούρου που βλέπει την αντιπολιτευτική της τακτική να μην "πιάνει τόπο", ενώ αρνείται πεισματικά να προσαρμόσει τη στρατηγική της στην πραγματικότητα και στις ανάγκες των πολιτών που απορρίπτουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία τον λαϊκισμό, τις ανέξοδες υποσχέσεις και την αναίτια πόλωση εν μέσω υγειονομικής κρίσης.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση βρίσκεται μπροστά σε ένα αδιέξοδο όχι μόνο δημοσκοπικό, αλλά πολύ περισσότερο πολιτικό, καθώς αδυνατεί αφενός να συσπειρώσει τον σκληρό της πυρήνα, αφετέρου δεν μπορεί να υπηρετήσει την προοπτική της διεύρυνσης, απαραίτητη κίνηση για ένα κόμμα εξουσίας που στοχεύει να επανακάμψει στο πολιτικό σκηνικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: