Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Ξεστοκάρισμα κυνισμού ή ανοησίας;

Η δήλωση του Α. Τσίπρα για το «ξεστοκάρισμα» του εμβολίου της AstraΖeneca, υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να οφείλεται στην άγνοια τού τι σημαίνει η λέξη «στοκ».
Λίγο ακραία αυτή η εκδοχή, αλλά συμβαδίζει με τη γενικότερη παιδεία του. 
Στοκ σημαίνει απούλητο προϊόν. Μπορεί να είναι ελαττωματικό, μπορεί εκτός εποχής, πάντως αυτή η λέξη δεν είναι κολακευτική για το προϊόν, καθώς πωλείται όσο κι όσο. Προδιαθέτει αρνητικά. 
Συνεπώς, ο τέως πρωθυπουργός μπορεί αυτό να το αγνοούσε, καθότι η οικονομία της αγοράς δεν είναι το δυνατό του σημείο.
Όμως αν δεν το αγνοούσε, τότε η κατάσταση περιπλέκεται. Ουσιαστικά κάνει έμμεση σύσταση προς τους νέους να μην... εμβολιαστούν με ένα εμβόλιο που έχει ξεμείνει στα στοκ.

Βεβαίως, οι επιδημιολόγοι σύμβουλοί του φαντάζομαι θα του έχουν εξηγήσει πόσο ασήμαντες είναι οι πιθανότητες επιπλοκών από το συγκεκριμένο εμβόλιο και πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να εμβολιαστούν οι νέοι άνθρωποι.
Μήπως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την εθνική προσπάθεια να κτίσουμε το ταχύτερο δυνατό το τείχος της ανοσίας, ώστε να λήξει ο υγειονομικός συναγερμός; Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν να έβαλε το κομματικό συμφέρον του πάνω από την υγεία των πολιτών;
Γιατί βέβαια το κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ υπακούει στο δόγμα «όσο χειρότερα, τόσο καλύτερα». Άλλωστε, οι 1.680 πορείες και συγκεντρώσεις που διοργάνωσε η σύμπασα Αριστερά μέσα στο 2021 κινούνται με αυτήν τη λογική.

Τελικά, όπως και να έχει η κατάσταση, ο Α. Τσίπρας σημείωσε ακόμα ένα αυτογκόλ. Το κατάλαβε;
Νομίζω πως όχι, γιατί έχουν μάθει να σκέφτονται και να σχεδιάζουν με όρους πολιτικής σύγκρουσης. Είναι έξω από τη λογική αυτών των ανθρώπων η συναίνεση σε μια εθνική προσπάθεια. Η μόνη φορά που την επεδίωξαν ήταν το καλοκαίρι του 2015, όταν είχαν χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή. Εξ ανάγκης, τότε, ζήτησαν τη βοήθεια της αντιπολίτευσης.

Συνεπώς, η χθεσινή δήλωση του Α. Τσίπρα ουδένα εξέπληξε. Κάποιοι μάλιστα απορούν πώς άργησε τόσο να σαμποτάρει τη διαδικασία εμβολιασμού, που βέβαια κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη.

Όσοι πιστεύουν ότι ήταν μια ατυχής έκφραση, είναι ιδιαίτερα επιεικείς απέναντι σε έναν πολιτικό αρχηγό που έχει αποδείξει πως δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα.

Το παρελθόν θα τον κυνηγά. Δεν ξεχάσαμε την πρόσφατη δήλωση του ότι «δέχεται το ρίσκο» να κολλήσουν κάποιοι τον ιό στις διαδηλώσεις και στις πορείες. Όταν κάνει τέτοια δήλωση, να μην εκπλησσόμαστε γιατί αποδίδει την πρόθεση της κυβέρνησης να εμβολιαστούν οι νέοι, όχι στην προσπάθεια της να διαφυλαχθεί η υγεία όσο το δυνατόν πιο πολλών πολιτών, αλλά στην ανάγκη «ξεστοκαρίσματος» της ποσότητας των εμβολίων της AstraZeneca. Συνειδητά «κονταίνει» την προσπάθεια της κυβέρνησης, αποδίδοντας της ευτελή κίνητρα.

Όμως, οι πολίτες αξιολογούν και συγκρίνουν συμπεριφορές, δηλώσεις, πολιτικές και γι' αυτό προτιμούν τον ΚΑΝΕΝΑ από τον Α. Τσίπρα.


Σχόλιο: 
Νομίζω ότι το "έστω και με AstraZeneka" που προηγήθηκε ήταν το ζουμί. Το άλλο μπορούσε κάπως να το μπαλλώσει, το "έστω", δεν μπαλλώνεται με τίποτα. Δείχνει ΔΟΛΟ..!


1 σχόλιο:

aik είπε...

Τον εχετε πιει,κατακαυμενα σκουληκακια,και δεν ξερετε απο που να κρατηθειτε.Και αναγνωση ξεχασατε,και το νοημα των λεξεων χασατε.Απο παντου ξεφτιλιζεται ο δικος σας[σημερα εμαθα τον ξεφτιλισαν για το διαβατηριο εμβολιασμου].Μεχρι και το 60%της ΝΔ τον θεωρει βλακα.Στα τελευταια του πνιγμου ειστε.Πως και δε βγηκε κανενα μαλακιστηρι ακομη να διαστρεβλωσει τον Τζανακοπουλο;