Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 
σε νέα δημοσκόπηση της MARC
για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». 
Επιπρόσθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,4%, έναντι 21% που... συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, διαφορά 15,4 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,4%, και η Ελληνική Λύση με 4,3%. Το ΜέΡα25 συγκεντρώνει 2,9%.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα στην «μάχη» μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για καταλληλότερος πρωθυπουργός, με τον κ. Μητσοτάκη να συγκεντρώνει ποσοστό 51,3% έναντι 22% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το 77,3% κρίνει αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 53,4% κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης.


3 σχόλια:

aik είπε...

Απολυτως σωστη δημοσκοπιση.Ως γνωστον το 84% του ΚΙΝΑΛ και οπως φανεται ενα 68%του ΣΥΡΙΖΑ επικροτει τον Μητσοτακη.Επειδη το 65% της ΝΔ τον θεωρει ΒΛΑΚΑ δεν πιστευω να ψηφισουν εναν κρετινο.Οσο για το Ευρωβαρομετρο,σιγα τη στατιστικη του.Μην ξεχναμε οτι η ΕΡΤ πληρωνει την MARC πεντε φορες παραπανω απ'το κανονικο.Τετοια αξια,ανεκτιμητη.Αυτα απο την πιατσα.

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοσκοπήσεις πάντως έπεσαν μέσα στις προηγούμενες εκλογές. Ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων κατά το Politico 2 μέρες πριν τις εκλογές ήταν 10% και η τελική διαφορά ήταν 8,5%. Τώρα το Politico δίνει διαφορά 16%. Γι' αυτό η "πιάτσα" σας είναι αρκετά εκνευρισμένη. Δεν πάει στράβα ο γιαλός, εσείς στραβά αρμενίζετε. Ελπίζω να "ξεστοκάρετε" κάποια στιγμή

aik είπε...

Τσουρουφλιστηκα,σηκωθηκε η τριχα μου.Μου επεσε η πιεση και κοκκινισαν τα αυτια μου.Και πρεπει εγω τωρα να εξηγω στον καθε ασχετο για τις πληρωμενες δημοσκοπησεις.Και να σκισω και τα πτυχια μου.Οταν θα μεγαλωσετε.