Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Ο αριστεροδεξιός λαϊκισμός και το ακαταδίωκτο των επιστημόνων

Την Παρασκευή η Αυγή και δυο εφημερίδες της «λαϊκιάς» Δεξιάς που αντιπολιτεύονται σφόδρα την κυβέρνηση, στα πρωτοσέλιδά τους εξέπεμπαν ιερή οργή για το ακαταδίωκτο των επιτροπών, της επιστημονικής και διοικητικών στελεχών, που διαχειρίζονται τα του κορονοϊού.
Απ΄ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση με την τροπολογία πρόλαβε και τους στέρησε την ευκαιρία να σκηνοθετήσουν εν ευθέτω χρόνω ένα πανόραμα δικαστικών προσφυγών.
Αρνητές της πανδημίας, μέλη σωματείων ή ανεξάρτητοι επαγγελματίες που στέρεψαν τα έσοδά τους λόγω των μέτρων, ιδεολογικοί αντίπαλοι, καλόγνωμοι άνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους αλλά δεν εκλογικεύουν τον θάνατο της πανδημίας, διάφοροι «εραστές της απόλυτης ελευθερίας» που στερήθηκαν του «βασικού τους δικαιώματος», και άλλοι, περίεργοι ψεκασμένοι, θα έστηναν τρελό χορό διώξεων...

Αν δεν θεσπιζόταν το ακαταδίωκτο, το φθινόπωρο θα καιγόταν το πελεκούδι σε δικαστικές διώξεις. Η χώρα θα βρισκόταν σε νέα παραζάλη με τα συριζαίικα, και τα ακρο- λαϊκο-δεξιά πλήθη να αλυχτούν στο διαδίκτυο.
Πως το γνωρίζουμε; Αρκεί η περιήγηση εδώ και ένα χρόνο στα social media, και ειδικά στις απειλές διαφόρων ειδικών ομάδων στο Facebook. Απειλές εκ των οποίων κάποιες θα πραγματοποιούντο. Μη ξεχνάμε ότι για το μη κλείσιμο της Θεσσαλονίκης στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, διεξάγεται εισαγγελική έρευνα, επειδή βγήκε ο Άδωνις (όπως δεν του έπεφτε λόγος) και είπε ότι η κυβέρνηση δεν άκουσε τους λοιμωξιολόγους και δεν έκανε lockdown, σεβόμενη το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών.
Στην συνέχεια διευκρίνισε ότι εννοούσε τους λοιμωξιολόγους που έδιναν οδηγίες προς κυβερνητικούς ναυτιλομένους από τα παράθυρα της τηλοψίας. Μάλλον έτσι είναι γιατί είχε πει «κάποιοι λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν». Δεν αναφέρθηκε στην γνωμοδοτική Επιτροπή, ή τουλάχιστον δεν είπε κάτι τέτοιο. Αλλά από τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύτηκε ως «δήλωση σοκ», ενώ ο Τσίπρας συνεπής με τον διηνεκή φραστικό βερμπαλισμό του, έκανε λόγο για «ανατριχιαστική ομολογία Γεωργιάδη».


Είναι πάντως εντυπωσιακή η μονομερής ευαισθησία αρκετών. Ο ίδιοι άνθρωποι με την… ανυποχώρητη προσήλωση στη διαφάνεια (μαζί τους και κάποιοι μη κομματικοί αλλά με κοντή μνήμη, δημοσιογράφοι), δεν έβγαλαν τσιμουδιά όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέπιπτε στα ίδια… «αντιδημοκρατικά» ανοσιουργήματα.
- Σιγήν ιχθύος όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπιζε το ακαταδίωκτο για τα στελέχη του Υπερταμείου, στο οποίο οι αριστεροί Τσίπρας, Τσακαλώτος και Σταθάκης, υποθήκευσαν την περιουσία της χώρας για 99 χρόνια. Κάτι που δεν είχαν αποδεχθεί οι προσκυνημένοι γερμανοτσολιάδες, Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος.
- Σιγήν ιχθύος οι αμύντορες της διαφάνειας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπιζε το ακαταδίωκτο του Πατρός Παππά. Το ίδιο και όταν θέσπιζε το 2017 ακαταδίωκτο για τα στελέχη των Τραπεζών. Το ίδιο και όταν δεν ψήφιζαν την άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου, του Νίκου Παππά, του Χριστόφορου Βεναρδάκη, του Γιώργου Σταθάκη, και άλλων.


Δεν λέμε ότι δεν θα έπρεπε, ειδικά των επιτροπών που δικαιούνται το ακαταδίωκτο. Αλλωστε είναι παγκόσμια πρακτική, μέλη ειδικών επιτροπών, να μπορούν να εισηγούνται ή να αποφασίζουν χωρίς να επικρέμεται επί της κεφαλή τους η δαμόκλειος σπάθη τη δίωξης.
Το πρόβλημα είναι ο αριστεροδεξιός λαϊκισμός που διασπείρει fake ειδήσεις, ποτίζει με ψεύδος και τροφοδοτεί με οργή ένα πλήθος που σαν έτοιμο από καιρό, περιμένει τον σπινθήρα. Με αυτό το πλήθος θα βαδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και θα το «τσιμεντάρει» έμπλεο οργής.
Χθες για παράδειγμα ο Παύλος Πολάκης ανήρτησε περσινή δήλωση του Σωτήρη Τσιόδρα που έλεγε ότι η χρήση μάσκας από το γενικό πληθυσμό μπορεί να ενέχει κινδύνους. Είναι το live motive του αριστεροδεξιού λαϊκισμού στα social. Βέβαια όλοι θυμόμαστε τον Τσιόδρα να λέει και ότι ιός ήταν καινούργιος. Τότε τον μάθαιναν οι επιστήμονες, και εμείς μαζί τους.
Αλλά ο Πολάκης, ανήρτησε και σαρκαστικό σχόλιο άλλου χρήστη που έγραφε: «Κύριε Σωτήρη Τσιόδρα, περσινέ ήρωα του πρώτου κύματος, εξαφανισμένε επιστήμονα του δεύτερου, τρίτου και όλων των επόμενων κυμάτων, τι το θέλετε το δικαστικό ακαταδίωκτο αγαπητέ συνάδελφε;
Αφού με επιστημονικά κριτήρια αποφασίζατε πάντα. Αν έχεις την επιστήμη και τα δεδομένα με το μέρος σου δεν φοβάσαι τίποτα, έτσι δεν είναι Σωτήρη;».
Δεν σχολιάζουμε τον συνάδελφο του κ. Τσιόδρα, που ως ιδιώτης δικαιούται έκφρασης της γνώμης του (και της ποιότητάς του). Όμως δημιουργεί εντύπωση ότι το αναρτά ο Πολάκης, ο οποίος τόσες φορές έκανε χρείαν της πρόνοιας για βουλευτική ασυλία, ενώ έβαζε και Καζαντίδη στη Βουλή να κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι έκανε… τα στήθια του κομμάτια.

Μόνο που το κομματικό τσιμεντάρισμα λειτουργεί και αντίστροφα. 
Κλείνει μεν τις οδούς διαφυγής, αλλά γίνεται και περίκλειστος χώρος, αποτρέποντας σε νέο κόσμο να εισέλθει.
Κόσμο που δεν είναι οπαδός της ΝΔ, αλλά ο πολιτικός του πολιτισμός δεν του επιτρέπει να γίνει αποδέκτης και συμμέτοχος της λαϊκίστικη κατάπτωση που διαχρονικά βρίσκεται βαλτωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Τελικα,γελοιο σκουληκι,μυαλο δεν βαζεις.Επιμενεις εσυ και καμια δεκαριααλλα μπασταρδα της δημοσιοκαφριλας ναπροσπαθειτε να σωσετε την συμμορια των αλητων Σας πεταξε ο Βοριδης μια μαλακια δικαιολογια και χαρηκατε,οτι μπορειτε να μας τη φορεσετε.Αφηνω οτι ειναι αντισυνταγματικη,οτι υπαρχει βουλευμα τουΑΠ που την πεταει στα σκουπιδια και η μεθοδευση του Γεραπετριτη[λες και δεν τον ξερουμε τι μαφια ειναι]για να κουκουλωθει η εκπροθεσμη ντροπολογια,αλλα να μην βλεπετε οτι εγινε για να καλυψουν το κωλο τους αυτοι που πογηδετουν την επιτροπη,παει στο διαολο.Γιαυτο και εξαιρουνται εξετασης.Σας το'πα:Αμα δεν ξερετε απο βαθυ Σημιτικο ΠΑΣΟΚ και αμβλυνοες ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ να γραφετε για τα στριγκακια της Λουλας Μπουλας.