Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Οι επικίνδυνες εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ και η φαντασίωση των εκκαθαρίσεων

Στις παρυφές της άκρας αριστεράς κινούνται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το φαινόμενο του πολακισμού φαίνεται να έχει διεισδύσει βαθιά στον πυρήνα των στελεχών της Κουμουνδούρου.
Τα πρόσφατα κρούσματα απαράδεκτων συμπεριφορών από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την εμμονική στήριξη των παράλογων αιτημάτων του καταδικασμένου... τρομοκράτη κ. Δημήτρη Κουφοντίνα, την υποκίνηση μεγάλων ανοιχτών συγκεντρώσεων εν μέσω πανδημίας χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια στην ιστορική βάση της κεντροαριστεράς που βλέπει το κόμμα που κάποτε βρισκόταν στα χέρια του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου να ολισθαίνει καθημερινά σε ένα πολιτικό κατήφορο.

Το τελευταίο κρούσμα ανάρμοστης συμπεριφοράς για μία παράταξη εξουσίας ήρθε από το στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα Δημήτρη Τζανακόπουλο, η παρέμβαση του οποίου σχετικά με την αντιμετώπιση πολιτικών αντιπάλων μέσα στο δημόσιο τομέα ήρθε να επιβεβαιώσει την ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τα άκρα και με πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν συνάδουν με ένα πολιτικό οργανισμό που αυτοαποκαλείται προοδευτικός και σύγχρονος.
Αν αυτό είναι πράγματι το περιεχόμενο των κλειστών συζητήσεων με συμμετοχή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τότε το ενδεχόμενο ανακατάληψης της εξουσίας από δυνάμεις που προτάσσουν το μίσος και το φανατισμό και διακατέχονται από σύνδρομα ρεβανσισμού για την επόμενη μέρα τρομάζει κάθε δημοκρατικό και μετριοπαθή πολίτη αυτή της χώρας.

Το κρεσέντο περιχαράκωσης του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ χρεώνεται κατευθείαν στην ηγεσία του κόμματος που λειτουργεί παρορμητικά και έχει επιτρέψει στη νοοτροπία Πολάκη να επικρατεί ως η βασική συνιστώσα στις τάξεις του κόμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: