Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Σχέδιο «Ελλάδα 2.0»: Το μεγάλο υπερόπλο της Κυβέρνησης για την επόμενη μέρα

Με ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας που βάζει πλέον τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας, απαντά η Κυβέρνηση στις μεγάλες προκλήσεις για την επόμενη μέρα της πανδημίας.
Η ελληνική πρόταση που τέθηκε υπό την επεξεργασία κορυφαίων υπουργών και τεχνοκρατών έφτασε ήδη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ η έγκαιρη και άρτια προετοιμασία από την... ελληνική πλευρά δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ενός σημαντικού πακέτου πόρων που κέρδισε η χώρα μετά από τη σκληρή διαπραγμάτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έδρα των ευρωπαϊκών αποφάσεων.
Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι η Ελλάδα κέρδισε τους περισσότερους πόρους, κατά κεφαλήν στην Ευρώπη από το σχετικό ταμείο. Βασικός στόχος της επιτελικής ομάδας του Πρωθυπουργού είναι η αναδιάταξη του παραγωγικού μοντέλου της χώρας με κονδύλια να κινούνται στοχευμένα στην ψηφιακή μετάβαση, στην καινοτομία και στην πράσινη ανάπτυξη, μετατρέποντας τη χώρα την ελληνική οικονομία σε μία οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Οι 175 κορυφαίες δημόσιες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις συνιστούν μια ολιστική απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για μια πιο πράσινη, πιο ψηφιακή, πιο δίκαιη, πιο εξωστρεφή, παραγωγική και καινοτόμα Ελλάδα.
Όπως τονίζουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, το επίμαχο σχέδιο συνιστά την απόλυτη ευκαιρία για τη χώρα και τους πολίτες της, καθώς θα μπορέσει να κινητοποιήσει συνολικά 57 δισεκατομμύρια ευρώ σε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, δημιουργώντας  έως 200.000 νέες θέσεις εργασίας και επτά μονάδες ανάπτυξης στο ελληνικό ΑΕΠ.
Κάνοντας πράξη τις προσωπικές του δεσμεύσεις απέναντι στη νεολαία, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε σε πρώτο πλάνο το μετασχηματισμό της οικονομίας και της εκπαίδευσης για να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες στη νέα γενιά, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις δουλειές.
Είναι μια εργώδης προσπάθεια με έντονο οικονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα που δύναται να δημιουργήσει σταθερές βάσεις όχι απλώς για μια δυναμική ανάκαμψη, αλλά για την απόλυτη μετεξέλιξη του παραγωγικού μοντέλου προς όφελος του συνόλου των πολιτών.
lykavitos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: