Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Ναδάλ-Τσιτσιπάς 2-1(6-4, 6-7, 7-5): Λύγισε μετά από συγκλονιστική μάχη

Σ' έναν από τους κορυφαίους τελικούς των τελευταίων ετών Ράφα Ναδάλ και Στέφανος Τσιτσιπάς
προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα που κράτησε καθηλωμένους τους φίλους του τένις για 3 ώρες και 38 λεπτά με τον Ισπανο να πανηγυρίζει τον 12ο τίτλο του στη Βαρκελώνη.
Ο τελευταίος ήταν το 2018 και πάλι κόντρα στον Τσιτσιπά, αλλά πολύ πιο εύκολα (6-2, 6-1) με... τον Στέφανο σήμερα να τον οδηγεί στα όρια του, να βγάζει τεράστια ψυχικά αποθέματα στο φινάλε του δεύτερου σετ όπου έσβησε δύο ματς πόιντ, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το δικό του ματς πόιντ στο τρίτο σετ όπου είχαμε την αποκορύφωση του δράματος.

Στο ξεκίνημα του πρώτου σετ, με εξαίρεση το πρώτο γκέιμ που πήρε ο Ναδάλ, ο Στέφανος ήταν καταπληκτικός θαρρείς και όλες του οι κινήσεις ήταν βγαλμένες από υπολογιστή.
Ισοφάρισε σε 1-1 χωρίς να δώσει πόντο, έκανε μπρέικ χωρίς επίσης να δώσει πόντο και έφτασε να προηγείται με 3-1 γκέιμς, έχοντας μάλιστα και δύο μπρέικ πόιντς, αλλά εκεί μίλησε η τεράστια κλάση του Ράφαελ Ναδάλ.
Ο Ισπανός κράτησε το σερβίς του (2-3), το ίδιο και ο Τσιτσιπάς (2-4), αλλά όπως αποδείοχθηκε αυτό ήταν το τελευταίο γκέιμ που κατέκτησε στο πρώτο σετ. Ο Ναδάλ άρχισε να πιέζει περισσότερο από το σερβίς του, ο Στέφανος αύξησε τον αριθμό των αβίαστων λαθών και το σκορ έγινε 4-4 με τον Έλληνα πρωταθλητή να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο επόμενο γκέιμ.
Προηγήθηκε 15-40 στο σερβίς του Ναδάλ, αλλά μία κακή επαφή με τη ρακέτα και μία κακή επιστροφή «έσβησαν» τα δύο μπρέικ πόιντς, με τον Ισπανό όχι μόνο να αντέχει και να παίρνει πίσω το προβάδισμα (5-4), αλλά να συνεχίζει με νέο μπρέικ και να κατακτά το πρώτο σετ!

Πανομοιότυπο σκηνικό και στο δεύτερο σετ, αλλά με διαφορετικό φινάλε, πολύ πιο εντυπωσιακό.
Ο Ναδάλ πήρε το πρώτο γκέιμ, φτάνοντας τα πέντε σερί, αλλά ο Στέφανος εκεί επέστρεψε και πήρε τα τρία επόμενα, θυμίζοντας την εικόνα που είχε δείξει στην εκκίνηση του πρώτου σετ.
Η χαρά του μπρέικ όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς ο Ισπανός απάντησε με μπρέικ ισοφαρίζοντας 3-3 και προηγήθηκε 4-3 για να φτάσουμε στο 5-4 με τον Τσιτσιπά να σερβίρει. Ο Ναδάλ άγγιξε το τρόπαιο όταν προηγήθκε με 40-15, αλλά ο Στέφανος δεν πανικοβλήθηκε και βγάζοντας τρομερή ενέργεια σε εκείνο το σημείο έφερε τα πάνω κάτω.
Με τέσσερις αναπάντητους πόντους του ισοφάρισε σε 5-5 και έφτασε να έχει τριπλό μπρέικ πόιντ στο επόμενο γκέιμ, με τον Ναδάλ να κάνει νέο come back καταφέρνοντας να πάρει το γκέιμ (6-5) κι αφού ο Τσιτσιπάς κράτησε το δικό του σερβίς όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ.
Ο Ναδάλ έκανε πρώτος μπρέικ (4-2), αλλά ο Στέφανος απάντησε με τους τέσσερις επόμενους και έφτασε σε διπλό σετ πόιντ (4-6) με τον Ναδάλ να μείνει ζωντανός ισοφαρίζοντας 6-6 μετά από απίθανη φάση πάνω στο φιλέ. Ο τελευταίος όμως έκανε απίστευτο δώρο με το διπλό λάθος στο σερβίς (6-7) κι έχοντας πλέον το σερβίς ο Τσιτσιπάς πήρε τον πόντο και ισοφάρισε σε 1-1!

Στο τρίτο σετ η κούραση πλέον άρχισε να παίζει το ρόλο της και με τους δύο αθλητές να κρατούν το σερβίς τους φτάσαμε στο 4-4. Ο Στέφανος προηγήθηκε με 5-4 και έφτασε σε ματς πόιντ (30-40) όμως δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία στο ράλι που ακολούθησε, ο Ναδάλ ισοφάρισε σε 5-5 και ακολούθησε δύο γκέιμ που τα είδαμε όλα..
Ο Ναδάλ είχε διπλό μπρέικ πόιντ, ο Τσιτσιπά το έσβησε και είχε πλεονέκτημα που δεν το εκμεταλλεύτηκε και τελικά με δύο δικά του λάθη ο Ισπανός προηγήθηκε 6-5.
Ο Ναδάλ σέρβιρε πλέον για το ματς και προηγήθηκε γρήγορα με 30-0, αλλά έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο για να φτάσει ο Τσιτσιπάς σε μπρέικ πόιντ! Ο τελικός ήταν πλέον στην κόψη του ξυραφιού, όμως ο Ναδάλ βρήκε το καλό σερβίς στο πιο κρίσιμο σημείο και τελικά έφτασε στη νίκη με το άουτ πέρασμα του Τσιτσιπά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: