Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Είχαν μετατρέψει σε... χαρέμι το Συριζέϊκο Μαξίμου – Τα καθημερινά νταραβέρια με τη διαπλοκή

Η αποκάλυψη του Κυριάκου Τόμπρα στην Προανακριτική ότι οι Χούρι του λιβανέζικου κατασκευαστικού ομίλου CCC είχαν μετατρέψει σε χαρέμι το Μαξίμου στο διάστημα της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα δεν εξέπληξε κανέναν από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Ούτε και η ρουκέτα για το νταραβέρι ανάμεσα στην τότε... κυβέρνηση και τους Χούρι για αλλαγή καθεστώτος στον λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο CCC με την ένταξή του στον ναυτιλιακό κλάδο για να μην πληρώσει δεκάρα τσακιστή σε φόρους.
Ο Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του είχαν μετατρέψει για τέσσερα ολόκληρα χρόνια το Μαξίμου σε κέντρο συναλλαγής της κυβέρνησης με τους ισχυρούς παράγοντες της διαπλοκής.
Ήταν τόσο συχνή η παρουσία διαπλεκομένων επιχειρηματιών, που ένας από αυτούς, ο οποίος διαθέτει πέντε βίλες, αναγκάστηκε να μετακομίσει σε τριάρι στην Ηρώδου του Αττικού για να μπορεί να πηγαίνει τα βράδια στις συναντήσεις που γίνονταν στο Μαξίμου, στη διάρκεια των οποίων μοιράζονταν μεγάλες συμβάσεις, προμήθειες και δημόσια έργα.

Το σκάνδαλο Παππά με τις τηλεοπτικές άδειες και οι βρόμικες συναλλαγές με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο CCC φέρει την υπογραφή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι στην Προανακριτική παραπέμφθηκε μόνον ο Νίκος Παππάς.
Το ίδιο συνέβη και με την προηγούμενη Προανακριτική Επιτροπή, που παρέπεμψε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως φυσικό αυτουργό του γιγαντιαίου πολιτικού και παραδικαστικού σκανδάλου που στήθηκε με τη NOVARTIS, ενώ ο ηθικός αυτουργός που ήταν και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε και πάλι στο απυρόβλητο.
Όσο για τη διαπλοκή του Χρήστου Καλογρίτσα με το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανείς αμφιβολίες, άλλωστε πρόκειται για τον λεγόμενο κόκκινο εργολάβο, τον οποίο χρησιμοποίησε ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο τότε ενιαίος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ για να εκδώσει την εφημερίδα Πρώτη, με στόχο να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ.
Ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν το αναπόσπαστο κομμάτι του Συνασπισμού και η σχέση αυτή συνεχίστηκε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ελέω μνημονίων κατάφερε να αναρριχηθεί στην εξουσία.
Ο ρόλος Καλογρίτσα είναι κομβικός όχι μόνο στη διαμεσολάβηση με τους αδελφούς Χούρι για τα τρία εκατομμύρια ευρώ, αλλά και στα δημόσια έργα και τις προμήθειες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε φτάσει σε σημείο να σπάσει σε κομμάτια το έργο του οδικού άξονα Πύργος - Πάτρα για τις ανάγκες της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ του Χρήστου Καλογρίτσα.
Σε περίπτωση κατά την οποία ο κόκκινος εργολάβος αποφασίσει να μιλήσει, τότε δεν θα κάψει μόνον τον Νίκο Παππά, που έτσι κι αλλιώς είναι καμένο χαρτί, αλλά όλο το σύστημα διακυβέρνησης που είχε στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γνωρίζει με λεπτομέρειες τις βρόμικες δουλειές, τις διαπλοκές και τις συναλλαγές που είχαν τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη.

Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί»


Δεν υπάρχουν σχόλια: