Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συλλήψεις συνταγματαρχών διέταξε ο Ερντογάν – Eφοδοι σε στρατιωτικές μονάδες και κατοικίες

Σε συλλήψεις 9 συνταγματαρχών προχώρησε ο τουρκικός στρατός στα κατεχόμενα.

Όπως όλα δείχνουν, ο Ερντογάν, ενόψει των εξελίξεων στο Κυπριακό και την διάσκεψη της Γενεύης, σφίγγει τον κλοιό ελέγχου στην τουρκοκυπριακή πλευρά.
Σύμφωνα μ΄ όσα γράφει η Καθημερινή της Κύπρου:

Οι 9 συνταγματάρχες έχουν τεθεί υπό κράτηση στη βάση υποψιών ως μέλη της «τρομοκρατικής οργάνωσης» Γκιουλέν. Ελικόπτερα του τουρκικού στρατού τους μεταφέρουν από τα  κατεχόμενα στην Τουρκία. Την ίδια ώρα γίνονται έφοδοι σε στρατιωτικές μονάδες και κατοικίες.
Τα μεγάλα μέσα μεταδίδουν την είδηση με έκτακτα δημοσιεύματα και την ίδια ώρα στο twitter η επιχείρηση είναι στην πέμπτη θέση σε ολόκληρη την Τουρκία.
Στα social media ξεσπά πόλεμος: αξιωματική αντιπολίτευση και κύκλοι Γκιουλέν ξεκινούν προπαγανδιστική εκστρατεία του τύπου «για να αποκρύψουν το γεγονός ότι παραχωρούν την Κύπρο και αποσύρουν τον στρατό φέρνουν στο επίκεντρο της επικαιρότητας τον Γκιουλέν στα Κατεχόμενα».
Η τoυρκοκυπριακή εφημερίδα Ντετάϊ μεταδίδει την πληροφορία ότι οι 9 συνταγματάρχες μεταφέρθηκαν στην Τουρκία ήδη από το μεσήμερι της Παρασκευής. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από τουρκικά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: