Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Πώς η μπύρα μπορεί να σε γλιτώσει από τις μισές θερμίδες του φαγητού

Πώς η μπύρα μπορεί να σε γλιτώσει από τις μισές θερμίδες του φαγητούΜπύρα, η ευεργετική.

Πλούσια σε πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες, μεταλλικά στοιχεία, ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1 και Β6, φυλλικό οξύ, ιχνοστοιχεία, μεταλλικά άλατα. Εχει ριβοφλαβίνη, νιασίνη και πυριδοξίνη προστατεύοντας τον οργανισμό από καρδιαγγειακές παθήσεις.
Η μπύρα είναι ιδανική πηγή ενέργειας περιέχοντας υδατάνθρακες των οποίων η πέψη γίνεται εύκολα...


(η βύνη προσφέρει στην μπύρα διαιτητικές ίνες). Η μπύρα πέρα από το ότι προσφέρει ωφέλιμα συστατικά στον οργανισμό έχει και την ιδιότητα να βοηθά στην απώλεια βάρους σύμφωνα με έρευνα.
Συγκεκριμένα η μαγειρική με μπύρα μπορεί να μας «γλιτώσει» από τις μισές θερμίδες αν αντικαταστήσουμε το λάδι με εκείνη.
Η μαγειρική με μπύρα δεν είναι νέο trend. Η διατροφολόγος Toby Amidor, συγγραφέας του βιβλίου «Τhe Greek Yogurt Kitchen» αναφέρει ότι η μπύρα είναι ένα υγιεινό υποκατάστατο. Μιλώντας στο Self Magazine ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το λάδι περιέχει 120 θερμίδες σε μια κουταλιά της σούπας, όταν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα μπύρας με 5% αλκοόλ περιέχει 146 θερμίδες.
Όταν μαγειρεύουμε με μπύρα δίνουμε γεύση και ανάλογα με την θερμότητα και το πόσο χρόνο το φαγητό είναι εκτεθειμένο σε αυτή, μια μεγάλη ποσότητα θερμίδων αποβάλλεται»

Η διατροφολόγος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ιδιότητες της μπύρας αναφέροντας ότι ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και η μέτρια κατανάλωσή της βοηθά στην διαφύλαξη του καρδιαγγειακού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: