Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Σε πανικό ο Τζορτζ Σόρος – Υβρίζει χυδαία τον Τραμπ, πρωτοφανείς δηλώσεις

Σε υστερία ο Τζορτζ Σόρος, ερωτηθείς για τον Ντόναλντ Τραμπ από το Bloomberg, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, εκφράστηκε με χυδαίο τρόπο για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
«Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι θα αποτύχει. Και όχι επειδή άνθρωποι σαν εμένα θέλουν να αποτύχει αλλά επειδή οι απόψεις που τον καθοδηγούν είναι μεταξύ τους αντιφατικές» δήλωσε ο ίδιος, και συμπλήρωσε:
«Ο Τραμπ θα ήταν δικτάτορας αν μπορούσε να το καταφέρει… Ευτυχώς οι αμερικανικοί θεσμοί είναι αρκετά ισχυροί ώστε να αποτρέψουν αυτό το σενάριο […] Είναι ένας απατεώνας»...


Κατά τη διάρκεια της αμερικανικής προεκλογικής περιόδου, ο Σόρος επένδυσε σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορους σκοπούς. Από αυτά τα χρήματα 10,5 εκατομμύρια πήγαν στο στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον.
«Υποστηρίζει άλλο είδος κυβέρνησης, αυτή που είναι αντίθετη από μια ανοιχτή κοινωνία» είπε ο Σόρος.
«[σ.σ. Αυτή την κυβέρνηση] Μπορούμε να την περιγράψουμε καλύτερα ως δικτατορία ή μαφία» είπε ο Σόρος, και συνέχισε:
«Είναι αδύνατο να προβλέψουμε ακριβώς πως θα αντιδράσει ο Τραμπ γιατί ακόμη και ο ίδιος δεν φαίνεται να το έχει σκεφτεί πλήρως και να έχει καταλήξει… Δεν περίμενε να κερδίσει. Είχε αφοσιωθεί στο “χτίσιμο” του brand του».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σόρος εξαπολύει «πυρά» εναντίον του Τραμπ.
Τον Δεκέμβριο είχε προχωρήσει σε αντίστοιχους χαρακτηρισμούς ενώ άσκησε και δριμεία κριτική εναντίον των υπουργικών επιλογών του Τραμπ.
«Η κυβέρνησή του περιλαμβάνει ανίκανους εξτρεμιστές και εν αποστρατεία στρατηγούς» είχε πει πριν από λίγο καιρό, συμπληρώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να προστατεύουν και να προάγουν τη Δημοκρατία στον υπόλοιπο κόσμο».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, o διεθνής κερδοσκόπος και εχθρός των εθνών έχασε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετά από την νίκη του Τραμπ, καθώς στοιχηματίσει μεγάλα ποσά στην νίκη της Χίλαρι.

tribune.gr
http://xn--mxabhm3av4a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: