Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ! Επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης του δέρματος και ρυθμίζει την πίεση


Αυτό είναι το ρόφημα που θα σας αλλάξει μια για πάντα τη καθημερινότητά σας

Κάποιοι στρέφονται στο κεφίρ όταν έχουν προβλήματα πέψης και ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού και έχουν δίκιο! Γεμάτο θρεπτικά συστατικά, το κεφίρ είναι ιδιαίτερα υγιεινό. Έχει μια ελαφρώς ξινή γεύση και μπορεί να σας θυμίσει το...
βουτυρόγαλα.
Φτιάχνεται από ζυμωμένο γάλα με τον μύκητα κεφίρ (ο οποίος αποτελείται από ζυμομύκητες και βακτήρια), κι έτσι η λακτόζη μετατρέπεται σε αλκοόλ, γαλακτικό οξύ και διοξείδιο του άνθρακα. Γι’αυτό και το κεφίρ είναι λίγο αφρώδες και έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 0,3-2%.

Αλλά για ποιον λόγο ακριβώς είναι το κεφίρ τόσο υγιεινό;
Το κεφίρ έχει πολλές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως βιταμίνες Α, Β (1, 3, 9 και 12) και Κ, φολικό οξύ, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο. Επίσης, περιέχει φυσικά προβιoτικά που ενεργοποιούν την γαστρεντερική οδό, καταπολεμούν τα βλαβερά βακτήρια και διατηρούν την καλή χλωρίδα του εντέρου υγιή.
Ακόμη, όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι είναι σημαντικό και για το ανοσοποιητικό. Το κεφίρ είναι καλύτερο από το ίδιο το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, γιατί πέρα από τα βακτήρια του γαλακτικού οξέος, περιέχει και ζυμομύκητες, αμινοξέα και βακτήρια οξικού οξέος – αλλά δεν περιέχει λακτόζη.
Έτσι, το κεφίρ επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης του δέρματος, ρυθμίζει την πίεση του αίματος και συμβάλλει ενάντια στην κούραση, την νευρικότητα και τις διαταραχές του ύπνου. Πιστεύεται ότι είναι ευεργετικό για την καρδιά, την χοληδόχο κύστη, το συκώτι και τα στομαχικά προβλήματα.
Συμβάλλει, ακόμη, και στην δίαιτα, καθώς έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ανά θερμίδα, υγιεινά λιπαρά και καθόλου ζάχαρη. Επίσης, η υγιής εντερική μικροχλωρίδα συμβάλλει στην όψη της επιδερμίδας. Μπορείτε να φτιάξετε μια μάσκα από κεφίρ για να καθαρίσετε το δέρμα σας.
Μπορείτε να αγοράσετε το κεφίρ στο σούπερ μάρκετ, ή να το φτιάξετε μόνοι σας. Θα χρειαστείτε απλά γάλα (αγελάδας, πρόβατου ή κατσίκας) και ζυμομύκητες κεφίρ. Μπορείτε να φτιάξετε και ανθρακούχο νερό με ζυμομύκητες κεφίρ, το οποίο έχει τα ίδια πλεονεκτήματα, απλά δεν περιέχει πρωτεΐνη.
Βάλτε τους μύκητες και το γάλα σε ένα αεροστεγές δοχείο και αφήστε τα να ζυμωθούν για πάνω από δύο μέρες σε θερμοκρασία δωματίου σε σκοτεινό μέρος. Πρέπει να ξέρετε ότι το κεφίρ του εμπορίου περιέχει λακτόζη. Αν έχετε δυσανεξία στην λακτόζη, διαβάστε τα συστατικά πριν το αγοράσετε ή φτιάξτε το μόνοι σας.
Είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε με την καθημερινή κατανάλωση κεφίρ. Μέχρι 4 φλιτζάνια τη μέρα είναι εντάξει, αλλά μεγαλύτερη ποσότητα βακτηρίων γαλακτικού οξέος μπορεί να καταστρέψει την μικροχλωρίδα σας. Το ιδανικό είναι 2 φλιτζάνια, αναλόγως το βάρος και την διατροφή σας.
Το κεφίρ έχει υπέροχη γεύση για κάποιους, ενώ για άλλους πρέπει να γίνει συνήθεια – η οποία όμως αξίζει. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ, ήρθε η ώρα!

πηγή : fanpage
medicalland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: