Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Μητσοτάκης στην Βουλή: Είστε η πιο διεφθαρμένη και αδίστακτη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα [Βίντεο]

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή, ζητώντας εδώ και τώρα εκλογές για να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα της. 

Τόνισε πως αυτές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως την πιο διεφθαρμένη και αδίστακτη που έχει περάσει ποτέ από τον τόπο.
Ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα media: 

«Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από τα χθεσινά εξαιρετικά ανησυχητικά γεγονότα στο ΔΟΛ. Αυτές οι εξελίξεις έριξαν και το τελευταίο φύλο συκής αυτής της κυβέρνησης. Ανεβήκατε στην εξουσία παρουσιάζοντας τους εαυτούς σας ως αδιάφθορους και μέσα σε αυτό εξελιχθήκατε όχι μόνο στην πιο διεφθαρμένη αλλά και την πιο αδίστακτη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η χώρα. Εδω και μήνες προσπαθείτε να ελέγξετε τα ΜΜΕ. Με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. Διαβάσατε την απόφαση του ΣτΕ; Ο νόμος Παππα κρίθηκε αντισυνταγματικός. Πήγατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και ο κόσμος ξεσηκώθηκε εναντίον σας. Τώρα το κάνετε με τους εκδότες. Καποιοι συμβιβάστηκαν και εκαναν τις εφημερίδες τους γραφεια τυπου της κυβέρνησης. με δικαστικές εκκρεμότητες επιχειρείτε να πάρετε τον έλεγχο του ΔΟΛ. Βάζοντας τον πρωην βουλευτή σας Μουλόπουλο. Αυτό τον άνθρωπο είχατε το θράσος να τον υποδείξετε ως αντιπρόεδρο στο ΕΣΡ αυτή είναι η αντίληψή σας για τις ανεξάρτητες αρχές».




Συνεχίζοντας την ομιλία του πρόσθεσε: 
« Πλεον το έχουν καταλάβει όλοι. Η κυβέρνησή σας δεν εχει κανεναν ηθικό φραγμό. Είστε ο ορισμός της διαπλοκής. Είστε επικίνδυνοι για την χώρα και την δημοκρατική ομαλότητα. Είσαστε ένα καθεστώς που αγωνίζεται «με νύχια και με δόντια» για να κρατηθείτε στην εξουσία. Παρτε το χαμπάρι ο πλουραλισμός είναι ισχυρότερος από εσάς. Θα μας βρείτε απέναντι».
Αναφερόμενος στα χρόνια διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Σε μια εβδομάδα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μπορεί να καμαρώνει για τα επιτεύγματά του. Σας ακούω και αναρωτιέμαι αν έχετε επικοινωνία με την χώρα. Ποιά είναι η Ελλάδα σήμερα; Μια καθημαγμένη χώρα. Η κλεψύδρα αδειάζει απειλητικά. Δεν μπορείτε να κρύβεστε άλλο πίσω απο το δάχτυλό σας. Επι των ημερών σας έγινε απροσπέλαστη η Ηρώδου Αττικού. Κρυβόσαστε πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ».
Ακολούθως έκανε λόγο για την αναγκαιότητα των εκλογών: «Σήμερα είναι περισσότερο παρα ποτέ επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή. Το αίτημα για εκλογές είναι επίκαιρο παρά ποτέ. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει αλλο, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Οι εκλογές είναι μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας. Για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ο ελληνικός λαός απαιτεί κυβέρνηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Εμείς γνωρίζουμε πως θα φέρουμε επενδύσεις στη χώρα. Η κοινωνία είναι σήμερα ώριμη να στηρίξει ένα σχέδιο που θα πηγαίνει πέρα και πάνω από τα μνημόνια. Ενα σχέδιο που θα φέρει ελπίδα και σιγουριά. Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς. Θα καταγραφείτε στην ιστορία ως μια τραυματική υποσημείωση».
Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως εκπροσωπεί την ισχυρότερη πολιτική δυναμη του τόπου η οποία όμως «μπορούμε να συνεργαστούμε με πρόσωπα και δυνάμεις που πιθανόν έχουν άλλες αντιλήψεις από εμάς. Οφείλουμε να δώσουμε τώρα διέξοδο. Αφήστε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του. Μην προσπαθήσετε να διαφύγετε παιζοντας παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο. Το προσπαθήσατε και αποτύχατε παταγωδώς».
Μιλώντας για τον εκλογικό νόμο ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν με αυτόν που ισχύει τώρα και πρόσθεσε: «Θα μάθετε κάποια στιγμή ότι στους κανόνες της δημοκρατίας είναι και η ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας. Θα μάθετε κύριε Τσίπρα να χάνετε. Ετσι είναι η δημοκρατία. Και άλλοι έχουν χάσει εκλογές πολύ σημαντικότεροι από εσας. Και για να παραφράσω τον Καβάφη αν δεν μπορείτε να κάμετε την άσκηση της εξουσίας μην την εξευτελιζετε».
Σχετικά με τον πρωτογενή τομέα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως: «Είναι δυστυχώς μια μικρογραφία της συνολικής κυβερνητικής σας αποτυχίας. Τάξατε τα πάντα και κάνατε τα ακριβώς αντίθετα. Βάλατε φόρο στο κρασί. Πόσα έσοδα έχει αποδώσει; Ειχατε προβλέψει 110 εκατομμύρια και πόσα μαζέψατε; Με το ζόρι 15! Ποιές διαρθρωτικές αλλαγές έχετε εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια; Το νεο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της χώρας για το 2014 – 2020 προβλέπει πολλά μέτρα και επενδύσεις. Συνολικά 5,9 δις πόρων για την περίοδο 2014 – 2020 έχουν δεσμευθεί αλλά εχουν πληρωθεί μόλις 485 εκατομμύρια!Αν ήταν να βρείτε μια φόρμουλα για να εξυπηρετήσετε τίποτα κομματικούς πελάτες θα είχατε εξαντλήσει την φαντασία σας. Η αποτυχία της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι αποτυχία της χώρας. Οι δυνατότητες των Ελλήνων αγροτών είναι μεγαλύτερες από τις δυνατότητες του κ. Τσίπρα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε κανένα αίτημα από τους πιστωτές για επιπλέον μέτρα στον αγροτικό τομέα, λέγοντας πως αυτό ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι αγρότες πείστηκαν πως πρέπει να πάρουν μέρος του κόστους της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: