Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Παραιτούμαι μόνο για τον Καραμανλή!...

Σε απόγνωση ο πρωθυπουργός δέχεται να φύγει για χάρη του πρώην της Ραφήνας

Παραιτούμαι μόνο για τον Καραμανλή!…
Αυτό επαναλαμβάνει τα τελευταία 24ωρα στους συνομιλητές του ο πρωθυπουργός, ο οποίος διαισθάνεται ότι τα περιθώρια για τον ίδιο και τη χώρα στενεύουν επικίνδυνα. Η απογοήτευηση του Τσίπρα...
έρχεται να κουμπώσει στο όνειρο και τους σχεδιασμούς των καραμανλικών για την επιστροφή Καραμανλή, ο οποίος αφού γλίτωσε από την απόπειρα δολοφονίας χάρη στην καυτή πράκτορα Παύλοβα της KGB, ακούει ήδη την πατρίδα να τον καλεί:
-Kαραμανλής ή τανκς!..
Greek President Karolos Papoulias received Alexis Tsipras, leader of Greece's far-left Syriza party, at the Presidential palace, in Athens, on Nov. 3, 2014 / Συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 3 Νοεμβρίου, 2014
Μάλιστα δεν γνωρίζουμε αν τα τανκς θα είναι ελληνικά (μια και δεν έχουμε λεφτά για καύσιμα) ή τούρκικα χάρη στο ΝΑΤΟ!
Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει ήδη κάνει νύξεις στον Αλέξη Τσίπρα για τον πρώην πρωθυπουργό.
Αρχικά ο Τσίπρας εμφανίζονταν αρνητικός ενώ όσο διαπιστώνει τα αδιέξοδα κάμπτονται οι αντιστάσεις του.
O ίδιος ο Καραμανλης τώρα ενώ όλα αυτά τα χρόνια προετοίμαζε με την βοήθεια του Προκόπη την επιστροφή του, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα εμφανίζεται πολύ διστακτικός.
Αντίθετα ο εξάδελφος Καραμανλής, ο γιος του Αχιλλέα, δηλώνει έτοιμος να αναλάβει αυτός τον ρόλο του νέου εθνάρχη. Μάλιστα στους διαδρόμους της Βουλής τον αποκαλούν “μίνι Εθνάρχη”.
kostaskaramanlisHandler.ashx
To σενάριο της επιστροφής του Καραμανλή έχει συζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με τον τον Πάνο Καμμένο. Σ΄αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να προκύψει μια πλειοψηφία με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καμιά 15αριά καραμανλικούς από την ΝΔ καθώς και κάποιους ανεξάρτητους όπως ο Νίκος Νικολόπουλος. Τα καλύτερα έρχονται.
Σας θυμίζουμε στην συνέχεια τις αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη για το παρακρατικό σχέδιο “Πυθία”.
Το ψεύτικο σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή
 Του Κώστα Βαξεβάνη
Στη δεκαετία του ‘90, είχε αναπτυχθεί στην Ελλάδα ένα πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα. Ήταν το επάγγελμα του κατά παραγγελία πληροφοριοδότη. Ως επάγγελμα ήταν πολύ απλό, αρκεί να ήθελες να παίξεις τον ρουφιάνο. Την περίοδο της «σκληρής τρομοκρατίας», κάποιοι ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, έγιναν πλούσιοι, κατασκευάζοντας πληροφοριοδότες για την 17 Νοέμβρη και τον ΕΛΑ. Ο πληροφοριοδότης έδινε την πληροφορία και έπαιρνε ένα ποσό από τα μυστικά κονδύλια. Επειδή όμως κάποια στιγμή το πράγμα άρχισε να «βρωμάει», δεν έφτανε ο πληροφοριοδότης να δίνει πληροφορία, έπρεπε να έχει και αξιοπιστία. Αλλά πώς να έχει αξιοπιστία κάποιος που δίνει ψεύτικη πληροφορία; Ετσι έπρεπε να κασκευαστεί και αξιοπιστία.
Οι αξιωματικοί λοιπόν αυτοί της Αστυνομίας, έφτασαν στο σημείο να κατασκευάζουν και τρομοκρατικές ενέργειες, για να γίνει αξιόπιστος ο μάρτυρας που έδινε την πληροφορία. Πολύ απλά λοιπόν, ένας ρουφιάνος συνεργάτης του αξιωματικού έδινε πληροφορία πως θα σκάσει μια βόμβα στη Γαλλική Τράπεζα στο Κολωνάκι. Κάποια «δικά μας παιδιά» έβαζαν λοιπόν μια βόμβα, αυτή πραγματικά έσκαγε και ο πληροφοριοδότης εμφανιζόταν να το έχει ήδη καταθέσει. Έτσι αποκτούσε αξιοπιστία και μετά από μερικές «προβλέψεις» τέτοιου είδους, έδινε και μια μεγάλη για τη 17 Νοέμβρη. Με τον τρόπο αυτό άδειαζαν τα ταμεία των «μυστικών κονδυλίων» και η Αστυνομία κυνηγούσε χίμαιρες στα Εξάρχεια.
Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση ήταν η επιχείρηση Λουίζης Ριανκούρ. Μετά από μια τυχαία συνάντηση τρομοκρατών με την Αστυνομία, ο Σάββας Ξηρός και οι σύντροφοί του εγκατέλειψαν ένα βαν με περούκες και το 38άρι της 17 Νοέμβρη. Με αυτά τα ευρήματα στα χέρια τους, οι Αστυνομικοί κατασκεύασαν μια άλλη επιχείρηση Λουίζης Ριανκούρ, όπου εμφάνισαν και μια γυναίκα πληροφοριοδότη, και της έδωσαν μερικές δεκάδες εκατομμύρια. Τέτοιες ιστορίες (υπόθεση κοντού και ψηλού, βόμβες στο Κολωνάκι, περίοδος Ντάνου Κρυστάλλη) είναι γνωστές στην Αστυνομία, αλλά δεν οδηγήθηκαν ποτέ στην Δικαιοσύνη. Μια κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη ή και συνενοχή, άφησε αυτές τις ιστορίες διηγήσεις να υπάρχουν ως αστικοί μύθοι στο εσωτερικό των ανώτατων κλιμακίων.
Ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έδειξε να απαλλάσσεται από αυτές τις πρακτικές, μια ομάδα στην ΕΥΠ, τα τελευταία χρόνια, κατασκευάζει συστηματικά «πληροφοριοδότες», «ήρωες», «υπερπράκτορες» ροκανίζοντας μυστικά κονδύλια. Όπως θα δείτε στο HOT DOC που κυκλοφορεί, το σχέδιο «δολοφονίας του Καραμανλή» ήταν μια τέτοια κατασκευή. Ένας πληροφοριοδότης με μία Ρωσίδα που μεταφράζει ρωσικές σελίδες από το ίντερνετ, εμφανίστηκαν ως πληροφοριοδότες που αποκάλυπταν αρχικώς σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας. Χαρακτηρίζονται από κάποιους «επιτήδειους» της ΕΥΠ αξιόπιστοι πράκτορες και κατασκευάζεται η αξιοπιστία τους. Στη συνέχεια δίνουν πληροφορίες για το σχέδιο εξόντωσης του Κ. Καραμανλή. Η προσπάθεια να κατασκευάσουν αξιοπιστία για μια ακόμη πληροφορία, παρ’ ολίγον να δημιουργήσει μια κρίση αλά Ίμια.
Τα πράγματα αυτά είναι γνωστά στις Διοικήσεις της ΕΥΠ, αλλά όπως και τη δεκαετία του ‘90 στην Αστυνομία, το να
οδηγήσουν τους επίορκους στη Δικαιοσύνη, το βλέπουν ως χτύπημα εναντίον της Υπηρεσίας. Έτσι η βρωμιά και το παρακράτος μένουν ατιμώρητα και αναπαράγονται.
Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πετύχουν αν δεν υπήρχαν οι δημοσιογράφοι. Αυτοί που αναπαράγουν τις πληροφορίες και που με δημοσιεύματα διαμορφώνουν το προφίλ και την αξιοπιστία των απατεώνων. Δημιουργούν κλίμα, κάλυψη στους επίορκους και πολλές φορές πιέζουν ακόμη και τις Διοικήσεις δίνοντας το μήνυμα της έκθεσης στον Τύπο αν τολμήσουν να κάνουν κάτι παράτολμο.
Το σχέδιο της «δολοφονίας» του Καραμανλή στήθηκε από μια ομάδα που τρώει μυστικά κονδύλια και πουλάει υπηρεσίες σε ιδιώτες. Μια από αυτές ήταν και το σχέδιο της δικής μας εξόντωσης. Η Διοίκηση της ΕΥΠ έχει όλα τα στοιχεία για τα κονδύλια που ροκανίστηκαν στα Σκόπια, για τον ψεύτικο πληροφοριοδότη Θ.Σ. 13 στην υπόθεση Καραμανλή, για ιδιωτικές παρακολουθήσεις όπως αυτή του συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη. Γι’ αυτή την τελευταία παρακολούθηση με εντολή γνωστής τραγουδίστριας, τα αποδεικτικά στοιχεία βρέθηκαν στην κατοχή πράκτορα. Το θέμα λοιπόν είναι να προχωρήσει τώρα στο ξεκαθάρισμα με διαφάνεια και θάρρος. Θα το κάνει;

Αθώους έκρινε το Β” Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τους δημοσιογράφους του HOT DOC Κώστα Βαξεβάνη και Βαγγέλη Τριάντη, οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Η κατηγορία αφορούσε το τεύχος 27 του περιοδικού με τίτλο «Ποιοί έστησαν το ψεύτικο σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή» και τις αποκαλύψεις για παραθεσμική λειτουργία στελεχών της ΕΥΠ, ροκάνισμα μυστικών κονδυλίων και ιδιωτικές παρακολουθήσεις.
hotdoc
Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο γνωστός προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας Κώστας Αγγελάκης, του οποίου την δράση περιέγραφε το περιοδικό χωρίς να αναφερθεί στο όνομά του.
Όπως τόνισαν στη δίκη οι συνήγοροι των δύο δημοσιογράφων Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ιπποκράτης Μυλωνάς, η δίωξη ακολούθησε μια πολύ περίεργη διαδρομή πρωτοφανή για τα δικαστικά δεδομένα.
Ο Κώστας Αγγελάκης κοινοποίησε μια εξώδικη διαμαρτυρία του προς το περιοδικό, στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας. Δηλαδή ένας πολίτης έστειλε ένα έγγραφο που περιέγραφε την αντίδρασή του για μια δημοσιογραφική έρευνα.
Ο Εισαγγελέας Εφετών Μαρκογιαννάκης, ανάμεσα σε δεκάδες έγγραφα που έλαβε εκείνη τη μέρα η Εισαγγελία Εφετών, φαίνεται να ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο και απέστειλε την ίδια κιόλας μέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ασκηθεί δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων επειδή θεωρήθηκε πως απειλείται η δημόσια ειρήνη και τάξη.
Αίσθηση προκάλεσε η διαδικασία της δίκης υπό τον πρόεδρο κύριο Αντωνόπουλο η οποία ασχολήθηκε όχι μόνο με τη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά με την ουσία της έρευνας του περιοδικού και την ελευθερία του Τύπου.
Εντυπωσιακή ήταν η αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας κυρίου Νομικού, ο οποίος πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων λέγοντας πως δεν μπορούμε να ποινικοποιούμε τη δημοσιογραφία και το δικαίωμα του δημοσιογράφου να κάνει έρευνα, όταν αυτή δεν γίνεται αρεστή και αποκαλύπτει πράγματα.
Ο Εισαγγελέας έκανε ιδιαίτερη μνεία για τον τρόπο που οι δημοσιογράφοι του περιοδικού προχώρησαν στην στοιχειοθετημένη έρευνά τους, λέγοντας μάλιστα πως όσα έχουν καταγράψει είναι στον πυρήνα τους αληθή.
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος απευθυνόμενος στο δικαστήριο, είπε πως η Δικαιοσύνη έχει την ευθύνη όχι μόνο να διαφυλάξει τη νομιμότητα αλλά και να θωρακίσει τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου προστατεύοντάς τα από αυτούς που τη χρησιμοποιούν ως όπλο ομηρίας για αυτόν που τολμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: