Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ! Το… ραντεβού του Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή – Το τηλέφωνο με τον Μητσοτάκη

Κόκκινο έχει χτυπήσει τις τελευταίες ώρες το πολιτικό θερμόμετρο, με τις εξελίξεις τις τελευταίες ώρες να είναι καταιγιστικές.


Εν μέσω φημών περί παραίτησης υπουργού, κοντρών για τα hot spots και με φόντο τις ανεξέλεγκτες -πλέον- προσφυγικές ροές ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το απόγευμα αναμένεται να απευθύνει...
 νέο μήνυμα προς το ελληνικό λαό από το βήμα της Βουλής (για ακόμα μία φορά). Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει σήμερα το απόγευμα (19.00) ομιλία στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Ωστόσο, ο ίδιος θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό αλλά και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα.
Σημειώνεται ότι το παρών στη Βουλή αναμένεται να δώσουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί ενδεχόμενο που αλλάζει τελείως το χαρακτήρα της συζήτησης στην Ολομέλεια.
 Η επικοινωνία Τσίπρα-Μητσοτάκη
Στο μεταξύ, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία του πρώτου και λίγα λεπτά πριν τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, για το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα και του ζήτησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους στην κριτική, αίτημα που ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό.
Παράλληλα, Τσίπρας και Μητσοτάκης συζήτησαν -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- και το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει την επιθυμία του να πραγματοποιηθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες έχει αρχίσει να εξετάζεται το ενδεχόμενο από το Μέγαρο Μαξίμου το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών να πραγματοποιηθεί ακόμα και πριν τη Σύνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: