Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! Διχασμένη η Ευρώπη! Αλλού τους βαρούν και αλλού τους αγκαλιάζουν! (Εικόνες)

Τον τελευταίο χρόνο το προσφυγικό κύμα έχει αναστατώσει όλη την Ευρώπη.
Ο πόλεμος στην Συρία καλά κρατεί και έτσι εκατομμύρια πρόσφυγες σε μικρό διάστημα έχει εγκαταλείψει την χώρα, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη...

Η Ελλάδα είναι γνωστό ότι επειδή είναι η «πόρτα» για την γηραιά ήπειρο δέχεται κάθε μέρα χιλιάδες πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους δεν τα έχουν καταφέρει, μετατρέποντας το Αιγαίο σε έναν υγρό τάφο.
Refugees-most-of-them-Syrians-struggle-to-leave-a-half-sunken-catamaran
Οι πρόσφυγες πέφτουν συχνά θύματα από εκμεταλλευτές της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης, που τους πετάνε στην κυριολεξία σε μια βάρκα και τους κατευθύνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Όλο αυτό το σκηνικό έχει κινητοποιήσει εδώ και καιρό όλες τις ηγεσίες των χωρών της Ένωσης, πολλές από τις οποίες έχουν λάβει δραστικά μέτρα θέλοντας να προστατευτούν από το προσφυγικό κύμα.
Άλλες χώρες έχουν σηκώσει φράχτες, άλλες έχουν κλείσει τα σύνορα και άλλες έχουν χτίσει σταθμούς υποδοχής για τους ανθρώπους αυτούς προσπαθώντας να βοηθήσεις και να «ευθυγραμμίσουν» λίγο την κατάσταση.
slobenia-stinei-fraxti-gia-tis-metanasteutikes-roes.w_l
Τι γίνεται όμως όταν στις χώρες αυτές δεν θέλουν τους πρόσφυγες ούτε οι ίδιοι οι κάτοικοι ( ο καθένας για τους δικούς του λόγους).
Τρανό παράδειγμα η Σλοβενία όπου πολλές χιλιάδες Σλοβένοι διαδήλωσαν σήμερα κατά της έναρξης λειτουργίας ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων κοντά στη Λιουμπλιάνα, στη μαζικότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας ενός χώρου φιλοξενίας προσφύγων από τον Οκτώβριο.
f24111a7-0d52-4d93-bf76-b11a30296520
Η διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μετά το κάλεσμα μίας οργάνωσης και με την υποστήριξη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του κεντροδεξιού Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) έλαβε χώρα ενώ η κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα με στόχο τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.
Την κινητοποίηση προκάλεσε η ανακοίνωση των αρχών σχετικά με τη δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες σε ένα παλιό κατάστημα κοντά στο Κρανζ, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τη Λιουμπλιάνα.
Τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο Slovenija, συγκεντρώθηκαν στον χώρο στάθμευσης του καταστήματος κρατώντας σημαίες της Σλοβενίας και πανό όπου αναγράφονταν τα συνθήματα «κέντρο για τους πρόσφυγες, όχι ευχαριστώ» ή «το καθήκον όλων των πατριωτών είναι να υπερασπίζονται την χώρα ενάντια σε αυτήν την κυβέρνηση».
cab04a5f-3f2b-4e39-ac69-be34164d14ad
Οι διαδηλωτές σχημάτισαν έναν μεγάλο κύκλο μπροστά από το κτίριο όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Δεν σημειώθηκαν επεισόδια.
Αντίθετα στην Γερμανία έγινε χαμός μετά από κάποια βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας όπου καταγράφονται αστυνομικοί στη Σαξονία να απομακρύνουν με τη βία από ένα λεωφορείο αιτούντες άσυλο οι οποίοι δεν ήθελαν να μεταβούν στο κέντρο φιλοξενίας τους, καθώς είχαν τρομοκρατηθεί από διαδηλωτές που καταφέρονταν εναντίον των προσφύγων και μεταναστών.
ger2-e1440578488966
Αυτά τα δύο βίντεο, που δημοσιεύτηκαν κατόπιν στο Διαδίκτυο, γυρίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ στο Κλάουζνιτς, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νότια της Δρέσδης. Στα πλάνα διακρίνεται ένας αστυνομικός να αρπάζει έναν έφηβο από το λαιμό για να τον αναγκάσει να αποβιβαστεί από ένα λεωφορείο- όπου αναγράφεται η επιγραφή «Reisegenuss» (Ευχαρίστηση να ταξιδεύουμε)- κι ενώ αντηχούν οι κραυγές περίπου εκατό διαδηλωτών που φωνάζουν «επιστρέψτε στα σπίτια σας!».
2C660C2A00000578-3238286-Bloodied_Yesterday_hundreds_of_refugees_smashed_through_razor_wi-a-40_1442493073728
Οι διαδηλωτές, που είχαν προηγουμένως επιχειρήσει να κλείσουν το δρόμο στο λεωφορείο, φώναζαν επίσης «Wir sind das Volk!» (Εμείς είμαστε ο λαός!), ένα σύνθημα που αντηχούσε στις διαδηλώσεις κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος στην πρώην Ανατολική Γερμανία και χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του αντιμεταναστευτικού κινήματος Pegida.
b76c126d-0fb9-464f-bc2a-65ff448926fc-2060x1236
Ένας άλλος έφηβος, ο οποίος έχει ξεσπάσει σε λυγμούς, κατεβαίνει μόνος του από το λεωφορείο, ενώ δύο γυναίκες, που κάθονταν στις πρώτες θέσεις, τις απομακρύνουν σηκωτές.
Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αστυνομία άσκησε βία σε άλλους δύο πρόσφυγες.
«Όποιος φοράει μία στολή στην χώρα μας αντιπροσωπεύει και προστατεύει το Σύνταγμά μας» δήλωσε σήμερα ο Τζεμ Εζντεμίρ, επικεφαλής των Πρασίνων, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του «υπεύθυνου αυτής της επιχείρησης».
5163
«Είδα τα βίντεο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους» αναγνώρισε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Σαξονίας, ο συντηρητικός Μάρκους Ούλμπιγκ, που έκρινε «βαθύτατα προσβλητική» τη συμπεριφορά των διαδηλωτών και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο του θα εξετάσει εξονυχιστικά την επιχείρηση των δυνάμεων επιβολής της τάξης.
Σήμερα ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ούβε Ρέισμαν, υπερασπίστηκε εντούτοις την επιχείρηση των αρχών επισημαίνοντας ότι η προσφυγή στη βία ήταν αναγκαία, ενώ υποστήριξε ότι ορισμένοι εκ των αιτούντων άσυλο προέβησαν σε απειλητικές κινήσεις εναντίον των αστυνομικών.
Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF κι έναν αριστερό τοπικό αξιωματούχο, τον Ρίτσο Γκέμπχαρτ, ο διευθυντής του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων του Κλάουσνιτς διετέλεσε στέλεχος του ξενοφοβικού κόμματος AfD.
Μια διαδήλωση υποστήριξης των αιτούντων άσυλο έχει προγραμματιστεί αργότερα σήμερα μπροστά από το κέντρο φιλοξενίας, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.
Ηλίας Γαβαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: