Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Το Υπουργικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ



Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί όχι και μάλιστα ακόμη καλύτερα θα ήταν να υπήρχε και μια διεύρυνση δεξιά και προς το κέντρο ώστε να εκφράζει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.

Κι επειδή οι πάντες έχουν αρχίσει να σκέφτονται πως θα ήταν ο Αλέξης ως πρωθυπουργός και ποιοι θα μπορούσαν να αναλάβουν τα υπουργικά χαρτοφυλάκια, εμείς τους βγάζουμε από τη δυσάρεστη θέση. Τους δίνουμε τη σύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα η οποία θα ήταν ιδανική για την ελληνική κοινωνία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Τους δίνουμε την ευχή μας γιατί πάνω απ’ όλα η σωτηρία της πατρίδας. 
Έχουμε και λέμε:

Πρωθυπουργός: Αλέξιος Τσίπρας. Αγγλικά μπορεί να μην ξέρει, πέρα από τον Ζίζεκ και τον πρόεδρο του Ντε Λίνκε άνθρωπο να μην γνωρίζει, το υψηλότερο αξίωμα που πήρε ήταν πρόεδρος του 15μελούς, αλλά είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει μια χαρά (και δυο τρομάρες).
- Αντιπρόεδρος: Μανώλης Γλέζος, τιμής ένεκεν, για να μην υποστείλει η Αριστερά τη σημαία της επανάστασης (λέμε τώρα).
 - Αντιπρόεδρος: Πάνος Καμμένος. Διότι ένας Καμμένος δε μπορεί να είναι απλός πρόεδρος κόμματος και γιατί θα αποδείξει έτσι ότι πράγματι μας ψεκάζουνε.
 - Υπουργός Εξωτερικών: Ρένα Δούρου. Διότι κάθε φορά που κάνει βαθυστόχαστες αναλύσεις για την εξωτερική πολιτική, μένουμε όλοι άναυδοι.
- Υπουργός Επικρατείας: Νίκος Παππάς. Διότι στις θέσεις αυτές μπαίνουν πάντα… άνθρωποι του σκότους και του παρασκηνίου. Δείτε τους προηγούμενους και θα καταλάβετε
 - Υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης: Ραχήλ Μακρή. Η Πασιονάρια που πήδηξε τα κάγκελα του Ραδιομεγάρου με το μαλλί κομμωτηρίου, δίκαια παίρνει αυτή τη θέση. Σάμπως θα τα κάνει χειρότερα από τον Παντελή Καψή;
 - Υπουργός Οικονομικών: Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο γνωστός για τις επιτυχημένες επενδύσεις του στην Black Rock.
Aναπληρωτής: Παναγιώτης Λαφαζάνης. Διότι εκτιμούμε την ευθύτητά του αλλά και γιατί θα πέσει πολύ γέλιο με το δίπολο: Ευρώ ή δραχμή;
Υφυπουργός: Μιχάλης Ταμήλος. Εκ μεταγραφής από τη ΝΔ διότι τέτοια στελέχη δεν πρέπει να πάνε χαμένα.
- Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ευάγγελος Διαμαντοπουλος, να παριστάνει τον Άρη στα “γουναράδικα”
- Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Στάθης Παναγούλης. Ώστε να κάνει πράξη το λιντσάρισμα που μας έχει υποσχεθεί αλλά και γιατί θα συλλάβει όλους τους μνημονιακούς και θα τους κλείσει φυλακή.
Αναπληρωτής υπουργός: Νίκος Βούτσης. Λόγω των καλών οικογενειακών σχέσεων με το χώρο της άκρας αριστεράς και του αναρχισμού. Ίσως γλιτώσουμε από μολότοφ, απαλλοτριώσεις σε τράπεζες και γκαζάκια σε κάδους.
 - Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Αντώνης Μανιτάκης. Ναι, ο γνωστός υπουργός της ΔΗΜΑΡ που όλο απέλυε κι όλο έμεναν στη θέση τους οι δημόσιοι υπάλληλοι. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποσχεθεί ότι θα διορίσει ξανά τους πάντες;
- Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: Γιώργος Σταθάκης. Επιτυχημένες οι επενδύσεις του στη Black Rock και αλλού, θα μπορέσει να προωθήσει το έργο στις Σκουριές αλλά και να φέρει μεγάλους επενδυτές στην Ελλάδα, λόγω των γνωριμιών του.
Υφυπουργοί: Δημήτρης Παπαδημούλης, αφού με τη συνεχή ενασχόλησή του με το twitter και το facebook έχει τα κονέ του. Επίσης ο Γιάννης Μηλιός. Διότι πάντα χρειάζεται ένας Μαρξιστής να μας προστατεύει από το κακό κεφάλαιο που έρχεται να αγοράσει τα πάντα
 - Υπουργός Εργασίας: Προτείνουμε τον ίδιο τον πρωθυπουργό, διότι έχει δουλέψει σκληρά και είναι επιτυχημένος στο αντικείμενό του. Με τόσα ένσημα θα ξέρει από εργασία.
Υφυπουργός: Δημήτρης Στρατούλης. Ήταν άλλωστε ο «σκιώδης» υπουργός, ξέρει από εργασία ως… συνδικαλιστής χρόνια.
 - Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων:  Ξεχωριστό υπουργείο για τον παμμέγιστο Δημήτρη Τσουκαλά. Οι λόγοι είναι πλέον γνωστοί.
 - Υπουργός Υγείας: Ο βουλευτής Μιχελογιαννάκης που είναι και γιατρός. Αν το δούμε αυτό σίγουρα θα κάνουμε καινούργιο συκώτι.
 - Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:  Θέλει και ρώτημα; Ζωή Κωνσταντοπούλου δαγκωτό. Αν ακούσετε να φωνάζει «βοήθεια» θα είναι γιατί δεν την αφήνουν να μπει στο υπουργείο.
 - Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Λούκα Κατσέλη. Μην εκπλήσσεστε. Με τόσα… αγροτικά Καγιέν στο Κολωνάκι η αριστοκράτισσα κ. Κατσέλη θα κάνει καλή δουλειά και θα αποδείξει ότι η μεταγραφή ήταν καλή.
 - Κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: Πάνος Σκουρλέτης και Βασίλης Μουλόπουλος εναλλάξ. Τρέμε ΔΟΛ, θα σε φάει ζωντανό ο Σκουρλέτης που τόλμησες να τα βάλεις με την Αριστερά. Ο δε σκιτσογράφος Χαντζόπουλος θα πάει εξορία στη Μακρόνησο.
 - Υπουργός Τουρισμού: Μετά την πανέμορφη Όλγα, μόνο μια μας έρχεται στο μυαλό. Θεοδώρα Τζάκρη, διότι θα φέρει νέα ρεκόρ στον τουρισμό. Μαζί της μια άγνωστη μέχρι πρότινος βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή με το ξυρισμένο κεφάλι που μίλησε στη Βουλή πριν μερικές ημέρες. Ονομα; Ιωάννα Γαϊτάνη.
 - Υπουργός Παιδείας: Πέτρος Τατσόπουλος με αναπληρωτή τον Θεοδόσιο Πελεγρίνη. Τότε θα δείτε εκπαίδευση. Ο ένας θα γράψει ιστορία και ο άλλος θα παίξει τον κεντρικό ρόλο.
 - Υπουργός Εσωτερικών: Γιάννης Δραγασάκης, διότι κάπου πρέπει κι αυτός να αξιοποιηθεί και να μας πει ξανά ότι «λεφτά υπάρχουν». Μαζί του η Σοφία Σακοράφα, έτσι για να υπάρχει και λίγη σοβαρότητα στην κυβέρνηση καθώς χαρακτηρίζεται ως η «αγέλαστη βουλευτίνα».
- Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ. Κρίτων Αρσένης και μαζί του και η Τίνα Μπιρμπίλη. Διότι το ΠΑΣΟΚ βγάζει στελέχη που προστατεύουν το περιβάλλον, όχι αστεία.
 - Υπουργός Ναυτιλίας: Αλέξης Μητρόπουλος. Διότι είναι καλός καραβοκύρης και ξέρει να κουμαντάρει το σκάφος στη φουρτούνα. Εδώ φαίνεται να τη γλιτώνει για το αδήλωτο 1 εκατ. ευρώ.
 - Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης: Χάρης Καστανίδης διότι απ’ ότι λέγεται είναι «κρυφοσυνεργάσιμος» με την Κουμουνδούρου
 - Υπουργός Πολιτισμού: Παύλος Χαϊκάλης. Θα πέσει πολύ… γέλιο.
Τέλος, η ομάδα των υπογείων του Μαξίμου θα αποτελείται από τους κ. Κοτσακά, Χωραφά, Κοτζιά (όλους προερχόμενους από το βαθύ ΠΑΣΟΚ).
Από factorx 

Δεν υπάρχουν σχόλια: