Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητάει ο Κεδίκογλου για τον Διαμαντόπουλο (Βίντεο)

  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΤΙ   ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ MALL ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ  

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στον βουλευτή Καστοριάς, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο εξαπολύει η κυβέρνηση, με αφορμή δηλώσεις του (βίντεο) για το «Mall» τέσσερις μέρες πριν από την τρομοκρατική επίθεση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να ζητάει από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε:
«Ο, κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, 4 ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα. Από τον κ. Τσίπρα να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση και τον κ. Διαμαντόπουλο να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  «Οι μάσκες και οι κουκούλες στην πολιτική μας ζωή ήρθε η ώρα να πέσουν μια για πάντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του από χθες το βράδυ, επειδή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας τον κάλεσε να συνταχθεί, μαζί με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, υπέρ της προάσπισης της νομιμότητας. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί προσβολή»!

«Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί προσβολή να ανήκει σε αυτόν ο κατά τη δήλωσή του "αναρχικός" βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Mall είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο κτίριο "ανομία" σε συνέντευξη Τύπου. Αλλά και είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί στέλνει στους πολίτες το μήνυμα "αυτοκτόνα ή πάρε όπλο", απειλώντας μάλιστα τους πάντες ότι "οι μέρες τους είναι μετρημένες"» επισημαίνεται.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να επιλέξει: συντάσσεται με τη νομιμότητα ή συγκαλύπτει την ανομία; Ανέχεται την στοχοποίηση ή όχι από βουλευτή του; Δικαιολογεί τη βία, ως αντίδραση ή όχι; Ας αφήσει τις προφάσεις περί ευθιξίας και ας ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τις συνιστώσες του. Η πρόταση μομφής εις βάρος του από την ελληνική κοινωνία έχει ήδη υποβληθεί» καταλήγει το υπουργείο.

ΣΥΡΙΖΑ: «Άθλια επίθεση της κυβέρνησης για τρομοκράτηση της κοινωνίας»

Για «άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας» κάνει λόγο το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που αναφέρονταν σε τοποθέτηση του βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου».

«Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Δεν αποκηρύσσουν τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας και τον διατηρούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Στη συνέχεια, νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «άθλιο non paper της ΝΔ και το πλαστό της βίντεο».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάσουν το σύνολο του επίμαχου βίντεο και όχι το πλαστογραφημένο από τη ΝΔ. Το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα. Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το βίντεο που δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ


newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: