Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Τόνωση της οικονομίας στη Β. Ελλάδα με πρωτοβουλίες από Σαμαρά - Καράογλου


Τι είπαν Σαμαράς - Καράογλου κατά την συνάντησή τους
Η ανάληψη δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών με στόχο την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στη Βόρειο Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου.
Ειδικότερα, συζητήθηκε η ενίσχυσή του με νέες αρμοδιότητες, όπως είναι η ανάληψη της διαχείρισης της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «INTERREG 4», η σύσταση και λειτουργία υπηρεσίας συντονισμού και εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων δράσεων στους τομείς αρμοδιότητας του ΥΜΑΘ (ΕΥΣΕΔ ΥΜΑΘ), η εποπτεία ελέγχου της αγοράς, καθώς και η...
ενσωμάτωση του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μια ώρα, με τον κ. Καράογλου να ενημερώνει τον πρωθυπουργό, εκτός των άλλων και για τις συνολικά 108 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων, προϋπολογισμού άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν κατατεθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης. 
Επιπλέον έγινε εκτενής αναφορά στις αναπτυξιακές προοπτικές και δυνατότητες εξέλιξης της Βόρειας Ελλάδας, ενώ αναλύθηκε και ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το ΥΜΑΘ στην εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, μέσω της προσέλκυσης μικρών, μεσαίων και μεγάλων επενδύσεων.
«Διεκδικώντας αρμοδιότητες, διεκδικούμε για τη Μακεδονία και τη Θράκη τα κατάλληλα εργαλεία που θα βοηθήσουν καταλυτικά στην εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, για εξυγίανση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη Βόρεια Ελλάδα ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το "ζωντανό" κομμάτι της επιχειρηματικότητας».
«Η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται από διαχειριστές της εξουσίας, ούτε με δημόσιες σχέσεις. Αντίθετα χρειάζεται ανθρώπους που θα τολμήσουν, που θα κάνουν την υπέρβαση και θα δράσουν άμεσα με προσεκτικό και συντονισμένο βηματισμό, ώστε η Βόρεια Ελλάδα να γίνει η γη των ευκαιριών και της εξέλιξης. Η Μακεδονία και η Θράκη μπορούν και θα τα καταφέρουν», επισήμανε ο υπουργός


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: