Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Μετά την Αμερική "στροφή" και στην Εκκλησία ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζονται οι διπλωματικές κινήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση
Συνεχίζονται οι εκπλήξεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού μετά την προσέγγιση με τον Σόιμπλε και την Αμερική ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται κοντά και στην Εκκλησία. 
Τα τελευταία χρόνια η Αριστερά με την Εκκλησία δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις κάτι που δείχνει να αλλάζει...
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε προσφερθεί εθελοντικά να τελέσει την κηδεία του πατέρα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, πριν τρεις μήνες ενώ χθες, έλαβε χώρα στη...
Θεσσαλονίκη ένα ακόμη βήμα προσέγγισης.
Στο συνέδριο που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», έδωσε το "παρών" ως ομιλητής ο συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, διαβεβαιώνοντας τους παρευρισκομένους ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από την Αριστερά. Μάλιστα, ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε ότι "στέκεται στο βήμα του ομιλητή χωρίς την παραμικρή αμηχανία" και πρόσθεσε ότι ανάλογη πρωτοβουλία, για έναρξη διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Αριστεράς "έπρεπε να είχε αναλάβει προ πολλού η Αριστερά".
Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να καθησυχάσει τους παριστάμενους μητροπολίτες και σε ό,τι αφορά τα ακανθώδη θέματα της μισθοδοσίας των κληρικών και της εκκλησιαστικής περιουσίας, εγγυώμενος πως ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αιφνιδιασμούς ως προς τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: