Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Εισαγγελείς δεν υπάρχουν; - Λαμόγια ολκής οι ΠΡΩΗΝ Πασόκοι και ΝΥΝ Συριζαίοι;

Κάντε Κλικ στον πίνακα

Κάναμε κάτι συγκρίσεις. 
Οι αριθμοί δεν λένε ψέμματα
(όσο και εάν δεν του δέχονται αρκετοί Έλληνες)
Καταρχάς το μεγαλύτερό κομμάτι των ψηφοφόρων ψήφισε Ευρώ
Αλλά όντως ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι ψήφισε “μπλόφα”, καταγγελία του μνημονίου, και προστατευτισμό του κρατικοδίαιτου τομέα γιατί αυτό είναι το συμφέρον τους και τα πιστεύω τους.  
Δεκτό, άλλωστε δημοκρατία υπάρχει
Ο ΣΥΡΙΖΑ που το 2009 αντιπροσώπευε κάτω από 5% του πληθυσμού τώρα αντιπροσωπεύει το 27%! 
Από αριθμητικής άποψης σημαίνει ότι αυτό το κόμμα αύξησε τους ψηφοφόρους του μέσα σε 3 χρόνια πάνω από 5 φορές (αύξηση άνω του 500%)
Πώς έγινε αυτό;
Καταρχάς τα ποσοστά αυξάνονται με 2 τρόπους. Είτε μεγαλώνει ο αριθμός των ψηφοφόρων άρα καρπώνεται τους νέους ψηφοφόρους είτε αρπάζει μερίδια από άλλα κόμματα. Σίγουρα ο πληθυσμός της Ελλάδος δεν αυξήθηκε (πόσο μάλλον μειώνεται συνεχώς με μετανάστευση). Άρα το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ εξηγείται με μια τεράστια (ομοιογενής) μετάθεση ψηφοφόρων).

Ποίοι χάσανε; Το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ. 


Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκατασταθεί μεγάλο ποσοστό του παλιού (και κακού) ΠΑΣΟΚ – άνθρωποι Τσοχατζόπουλου, -Φωτόπουλοι, -Σακοράφες, Κουλούρηδες, -Κατσέληδες. Το ΠΑΣΟΚΙΚΟ σύστημα που δημιουργήθηκε έχει βρει νέο προστάτη στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν και νέοι ψηφοφόροι στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέραση, αλλά αυτοί δεν αρκούν για να καλύψουν την τεράστια αύξηση.

Τώρα που σφίγγουν τα λουριά με τα επιδόματα, τις πλασματικές συντάξεις και τις αναπηρικές συντάξεις, βλέπουν ότι το παλαιό φαγοπότι δύσκολα να επιβιώσει, το ΠΑΣΟΚ να μην μπορεί να προστατεύσει τα δικά του παιδιά ψηφίζουν τον νέο τους Ανδρέα- Τσιπρανδρεού. 


Ένα κομμάτι της κοινωνίας επιθυμεί την επιστροφή της εύκολης εργασίας, των ψηλών πληρωμών και της ελευθερίας των επιδομάτων. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται στο τωρινό πλαίσιο και για αυτό επιθυμούν ανατροπή του.

Τα στοιχεία του 2010 δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει 15% αναπηρικές συντάξεις στην επικράτεια. Ο Μ.Ο της Ε.Ε. είναι 8% άρα στην Ελλάδα κάτι λάθος γίνεται εκτός εάν οι Έλληνες έχουν προβληματικό DNA, διπλάσιο ποσοστό αναπηρίας? 

Υπάρχει σχέση μεταξύ της βελτίωσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ ανά νομούς και των υψηλών ποσοστών αναπηρικών συντάξεων? 

Δείτε τον πίνακα.

Η Συσχέτιση είναι δυνατή για την Κρήτη (με 100% επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ και τα μεγαλύτερα ποσοστά αναπ. συντάξεων) και κάποια νησιά του Ιουνίου για τα υπόλοιπα μέρη στατιστικά δεν μπορεί να αποδειχθεί 100% η παραπάνω σχέση. 


Δεν εξηγεί ολοκληρωτικά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ η σχέση με αναπηρικές συντάξεις, αλλά δίνει μια καλή ιδέα. Θα είχε ενδιαφέρον να γινόταν και σύγκριση ανάλογα με τα επιδόματα (Π.χ. Ζάκυνθος των τυφλών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το 2 καλύτερο ποσοστό πανελλαδικά). 


Από την άλλη υπάρχουν νομοί όπου ενώ τα ποσοστά των αναπηρικών συντάξεων είναι ψηλά, η άνοδος του συρίζα είναι και αυτή πολύ υψηλή αλλά δεν ήταν αρκετή για να γίνει υπέρβαση. Π.χ. στα Γρεβενά ο Σύριζα ξεκίνησε με 2,6% και έφτασε να έχει 18,5 -άνοδος άνω του 600%. Από αριθμητικής άποψης είναι πολύ πιο δύσκολο όταν ένα κόμμα ξεκινάει από τόσο χαμηλά να πιάνει τέτοια ποσοστά. 


Ένα έξτρα απαραίτητο στοιχείο θα ήταν πόσες από αυτές τις αναπηρικές συντάξεις δόθηκαν σε ηλικίες κάτω των 60….

Μεθοδολογία:

Καταρχάς στον πινάκα φαίνονται μόνο οι νομοί όπου το ποσοστό αναπηρικών συντάξεων είναι άνω του Μέσου όρου (ΙΚΑ και ΟΓΑ). 


Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιουνίου 2012, Μάιος 2012 και Οκτώβρης 2009. Υπολογίστηκε η ποσοτική αύξηση του ποσοστού ψήφου αυτές τις περιόδους καθώς και η ποσοστιαία αύξηση. Βγάζοντας μέσους όρους των παραπάνω χαρακτηριστικών ελέγχθηκε η παρακάτω υπόθεση: Σε μέρη με μεγάλα ποσοστά αναπηρικών συντάξεων υπάρχουν αυξημένα ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ? Η επιλεγμένη μεθοδολογία correlation ήταν Pearson product-moment correlation coefficient (PPMC), που ανάλογα με τα αποτελέσματα θα έδινε από -1 εώς +1. 


Λόγω πολυπλοκότητας των υπολογισμών χρησιμοποιήθηκε τελικά η formula του excel και έβγαλε αποτέλεσμά κοντά στο 0,4 που δείχνει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του ποσοστού ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ ανά νομό και την ποσοστιαία διαφορά των αναπηρικών συντάξεων σε σχέση με τον Μέσο όρο ανά νομό.

Φυσικά αυτό μελετάει μια πλευρά του θέματος η οποία μπορεί να είναι παντελώς λάθος. Δεν σημαίνει κάτι, ήταν μια υπόθεση η οποία δεν μπορεί να αποδειχθεί, αλλά ούτε να διαψευσθεί. Η στατιστική ψάχνει σχέσεις μεταξύ ανόμοιων πραγμάτων. Ήταν ένα πείραμα που πήρε ωραία τροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάτι νέο, είναι το ίδιο γεύμα ξαναμασημένο, με νέο περιτύλιγμα αλλά πολύ πιο επικίνδυνο και ακραίο. 


Δυστυχώς αυτοί που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τον υποστηρίζουν για εντελώς λάθος λόγους.

ΥΓ τα στοιχεία για τις αναπηρικές συντάξεις βρέθηκαν εδώ

ΥΓ χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχειά αυτά γιατί η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιους νομούς είναι αστρονομική και αυτά ήταν τα μόνα διαθέσιμα νούμερα.


ΥΓ για κατανόηση των αποτελεσμάτων θα συμπληρωθεί 100% ο πίνακας.





http://wiredandready.net/
politika.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο νδημοκράτης,προοδευτικός μεταρρυθμιστής.
Τόλμη και γοητεία το 'χετε κάνει.
Πάνε κάνε καμια επαναδιαπραγμάτευση μωρέ και θα τις βρούμε τις συντάξεις... Τραγέλαφα.
Γράψε κανένα άρθρο για το γείτονα σου που αυτοκτονεί, για το σπίτι που του παίρνουν για 2-3 χιλιάρικα, για την ανύπαρκτη δικαιοσύνη. ΓΡΑΨΕ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ , ΓΡΑΨΕ!

Ανώνυμος είπε...

Έφτασε δυστυχώς η ώρα να πληρώσουμε, το "Τσοβόλα δώστα όλα" και τον άκρατο συνδικαλισμό του Πασόκ που έκανε τους εργαζόμενους αμετανόητους τεμπέληδες, Αυτή η Ελλάδα δεν διορθώνετε ούτε στις επόμενες γενιές. Αλοίμονο!!!!