Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ακόμα δεν έγινε κυβέρνηση και άρχισαν τα (διαπλεκόμενα) όργανα

Δεν περίμεναν με τίποτε να δουν το Σαμαρά πρωθυπουργό. 
Τον χτυπούσαν επί χρόνια σα… χταπόδι προτάσσοντας το συμφέρον της… δημοκρατικής παράταξης, δηλαδή τον Γιωργάκη και τον Βαγγελάκη και παλιότερα τον Σημίτη.
Μόλις είδαν λοιπόν το Σαμαρά και την κυβέρνησή του, άρχισαν την αποδόμηση πριν καλά καλά καθίσουν στις καρέκλες.
Ο λόγος για τα Media της διαπλοκής, τηλεοπτικά και ιντερνετικά κατά κύριο λόγο...
Φυσικά περιμένουμε με ανυπομονησία τα φύλλα της Κυριακής για να δούμε που το πάνε οι νταβατζήδες.
Πάντως, το πρώτο δείγμα γραφής δεν ήταν και πολύ καλό. 
Πρώτο βιολί το Mega που φαίνεται ότι δυσαρεστήθηκε γιατί δεν έγιναν όλα όσα σχεδιάζονταν την Τετάρτη. Δηλαδή δεν μπήκε όλο το σύστημα Σημίτη με ολίγη από Νέα Δημοκρατία. Αλλά το αντίθετο. Ολίγη από εκσυγχρονισμό με πολλά στελέχη της ΝΔ.
Σε κάποιους που ήθελαν να επανιδρυθεί το σημιτικό υπουργείο Οικονομικών, δεν άρεσε ούτε η απομάκρυνση Ζανιά, ούτε του Στουρνάρα.
«Άλλα νομίζαμε χθες, είπε ο Γ. Πρετεντέρης. Αυτό το σχήμα δεν είναι τίποτα άλλο, από μια “βαριά, βαθιά ΝΔ”, τόνισε και συμπλήρωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρω που είναι, αλλά εδώ στη κυβέρνηση δεν είναι». Αυτό φυσικά ήταν καρφί στο Βενιζέλο.
Όμως, παρατηρούμε μια παγωμάρα στους επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης. Να περιμένουν άραγε τα πρώτα δείγματα γραφής του Σαμαρά ή από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουν τα όργανα;
Από κοντά και ορισμένα sites που ψάχνουν να βρουν ότι αρνητικό μπορεί να έχει η νέα κυβέρνηση για να το χτυπήσουν. Από τη γόβα της Κεφαλογιάννη, το παπούτσι του τάδε, την καθυστέρηση του Ρουπακιώτη, τη χαλασμένη πένα του Νικολόπουλου ή τις δύο μόλις γυναίκες.
Αν έτσι λέγεται η κριτική ας λείπει. 
Ας δουν πρώτα το έργο του Σαμαρά κι εδώ είμαστε να το κριτικάρουμε. Όχι όμως ότι δεν αρέσει στα αφεντικά να το χτυπάμε την ώρα που η χώρα χάνεται.
Και για να είμαστε δίκαιοι ορισμένοι πρωτοκλασάτοι της νέας κυβέρνησης – και στο περιβάλλον Σαμαρά – πρέπει να είναι εξ ορισμού …αλλεργικοί στο γλείψιμο. Και ο νοών νοείτο.
Από factorx 

Δεν υπάρχουν σχόλια: