Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Οι θέσεις στα εθνικά θέματα "κούρεψαν" το ΣΥΡΙΖΑ.Θα έχει δεύτερη ευκαιρία ο Τσίπρας;

Η πρωτιά στις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ παίχτηκε στο νήμα.  

Και οι συζητήσεις για το τι εμπόδισε τον Τσίπρα να γίνει στα 38 του ο ηγέτης που θα έκανε την Αριστερά κυβέρνηση,θα κρατήσουν αρκετές ημέρες.
Η πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει,όπως και η αίσθηση που δημιουργήθηκε ότι η παραμονή στο ευρώ -παρά τις διαβεβαιώσεις- δεν ήταν εξασφαλισμένη.
Εμείς θα σταθούμε στις θέσεις του για τα εθνικά θέματα τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον υποτίμησε
Ο Α.Τσίπρας στην ενημέρωση που είχε στο...
ΥΕΘΑ έδειξε ότι κατάλαβε πολλά,αλλά δεν τόλμησε να επιβάλει στο κόμμα του μια πιο σαφή στροφή σε θέματα που ανησυχούν τους πολίτες ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση. 
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα και την Εξωτερική πολιτική είχε προβληματίσει καθώς έδειχνε να είναι “αγκυλωμένο” σε θέσεις που η Αριστερά εξέφραζε όταν κατέβαινε στις εκλογές ως κίνημα διαμαρτυρίας κι όχι ως πολιτική δύναμη που διεκδικούσε με αξιώσεις την διακυβέρνηση της χώρας.
Οι συνεχείς αναφορές στο “επιθετικό κράτος του Ισραήλ” και οι μάλλον “αναιμικές” τοποθετήσεις στα ελληνοτουρκικά ,έπαιξαν ρόλο σε ψηφοφόρους αναποφάσιστους,ειδικά στην περιφέρεια και σε περιοχές που τέτοιου είδους προβλήματα είναι φετίχ και είναι απολύτως λογικό οι απόψεις της αριστεράς του παρελθόντος να μην μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πλέον ο Τσίπρας καταγράφεται ως “φαινόμενο”. Ένα κόμμα του 4% έφθασε στο 27% μέσα σε λίγους μήνες!

Θα έχει δεύτερη ευκαιρία ο Τσίπρας; 
Αυτό σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από τον Σαμαρά και το Βενιζέλο και από την “επαναδιαπραγμάτευση” που υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν.   
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: