Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η δεύτερη ευκαιρία της Ελλάδας

Τα κόμματα πρέπει να μάθουν να συζητούν και να συνεργάζονται είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. 

Δυστυχώς ένας απ’ τους λόγους που η χώρα έχει περιέλθει στη δεινή σχέση στην οποία βρίσκεται, είναι και το γεγονός ότι τα κόμματα δεν κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους. 
Κυρίως γιατί η ανασφάλεια και οι φοβίες των εκάστοτε ηγεσιών τους τα έκανε να λειτουργούν στο παρασκήνιο αντί στο προσκήνιο της πολιτικής. Έτσι ανάλωσαν χρόνο και ενέργεια προκειμένου με τις ομάδες τους να κρατούν τις καρέκλες τους, ενώ την ίδια στιγμή ο κόσμος και ο χρόνος άλλαζε γύρω τους με ιλιγγιώδεις πολιτικές και κοινωνικές ταχύτητες. 
Κάπως έτσι...
ξοδεύτηκε ένα μεγάλο μέρος του μεταπολιτευτικού χρόνου. 
Κι έτσι στα χέρια τους η Δημοκρατία κατακτήθηκε ως λάφυρο, ενώ υπήρξαν ευκαιρίες που αν είχαν αξιοποιηθεί από τα κόμματα ίσως αυτό που είναι σήμερα ζητούμενο, ο πολιτικός πολιτισμός που θα οδηγούσε στη σύνθεση, να είχε αποτρέψει τον εκπεσμό και την παρακμή του πολιτικού συστήματος. 
Γιατί ακόμα και η οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα, δεν θα μετατρεπόταν σε πολιτική και σήμερα σε κοινωνική, αν τα πολιτικά κόμματα διέθεταν ικανά στελέχη και εμπνευσμένες ηγεσίες. 
Δεν θα φθάναμε ποτέ στην ακυβερνησία και στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου, αν ο πολιτικός κόσμος δεν φρόντιζε με τον αυτισμό που τον διακρίνει να απομονωθεί απ’ τη κοινωνία και τους πολίτες. 
Παρ’ όλα αυτά οι πολίτες αποφάσισαν να δώσουν μια ακόμα ευκαιρία, την τελευταία, στους πολιτικούς ώστε να σώσουν τη χώρα και τη τιμή τους. 
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου το εκλογικό σώμα έστειλε ένα μήνυμα: Βρείτε τα! Δεν τα βρήκαν. 
Τώρα τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία: Συνεργαστείτε! Έτσι θέλουν την ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ.
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: