Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ας το δούμε με “Αντικειμενικά” κριτήρια…



Ήρθε λοιπόν η στιγμή της εφαρμογής της εφετινής σκληρότερης version των “αντικειμενικών” κριτηρίων με βάση τις αυξήσεις φωτιά που αναμένονται να ισχύσουν. Και τι φωτιά! Χειρότερη από αυτές που ανάβει η ΜΙΤ.
Με αντικειμενικά λοιπόν κριτήρια αν διαθέτεις ένα αυτοκίνητο 1400cc συνεπάγεται πως έχεις εισόδημα τουλάχιστον € 5.200,00 το 2011 έναντι € 3.600,00 το 2010.
Η περίπτωση να σου στοιχίζει τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα και όποτε τυχόν το κινείς, μη ξεπερνώντας τα π.χ. € 1.200,00 / έτος επειδή σου έκοψαν τα πάντα, έχασες τη δουλειά σου, δεν προλαβαίνεις να πληρώνεις, απλά…

…αποκλείεται.
Αντίθετα για ένα αυτοκίνητο για την αγορά του οποίου δαπάνησες ας πούμε το αστρονομικό ποσό των € 16.000,00 εξυπακούεται πως τα έχεις, τα έκλεψες, τα κρύβεις και σίγουρα σε τρία χρόνια με € 5.200,00 το χρόνο που σου στοιχίζεις, έχεις αγοράσει ένα ακόμη.
Αλλά μην αγοράσεις καλύτερα, γιατί να τα αποτελέσματα μετά! Τουλάχιστον ας αναρωτηθούμε, το πήραμε το ρημάδι turbo; Αυτά τη γλίτωσαν για την ώρα.
Αν μάλιστα υπέπεσες στο αμάρτημα να είσαι λάτρης των αυτοκινήτων, να ζορίστηκες, να δανείστηκες, να έκανες την ανάγκη σου παξιμάδι για να πάρεις ένα καλύτερο αυτοκίνητο της τάξης των 1800cc τότε σίγουρα βγάζεις κοντά € 7.400,00 το χρόνο.
Τι κι αν κάποιοι έχουν παθολογικό έρωτα με το αυτοκίνητο; Κλέφτες είμαστε όλοι!
Κι αν είχες ξανακάνει τη γκάφα να παράξεις παξιμάδια για να χτίσεις ή να αγοράσεις ένα σπίτι που να ξεπερνά τα 100 τ.μ. τότε είσαι ένοχος!
Και τι κάνουν συνήθως οι ένοχοι; ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ!
Το να είχες την ατυχία να είσαι άνεργος και να βρέθηκες με σπίτι από κληρονομιά; Την έβαψες. Αν είναι π.χ. 120 τ.μ. τότε σίγουρα βγάζεις € 5.800,00, αν δε αυτό αγγίζει τα 150 τ.μ. τότε πάμε στα € 12.740,00.
Τώρα πλέον θα μας καλεί ο συμβολαιογράφος και θα φτύνουμε τον κόρφο μας να μη μας θυμήθηκε ο διαθέτης! Αλίμονό του αν μας έχει θυμηθεί. Να καεί στην κόλαση ο αμαρτωλός!
Το δε σπιτάκι στο χωριό για τα μπάνια του καλοκαιριού ή τις εκδρομές του χειμώνα αποτελεί και αυτό τεκμήριο. Τεκμήριον ενοχής! Και όπως έλεγε το ιουδαϊκό ιερατείο “τι χρείαν έτι έχομεν μαρτύρων;”. Οπότε πάρτε ένα ακόμη τεκμηριάκι – καπελάκι να δέσει με το σύνολο.
Αλήθεια ο τεχνοκράτης δημοφιλέστερος καταλληλότερος τι έχει να πει; Αλλά τι να πει, ότι μόνο ένας ανόητος θα θέσπιζε αντικειμενικά κριτήρια ηλιθιότητας;
Κι αλήθεια, αφού πάμε σε ηλεκτρονικό πόθεν έσχες, αφού τα σπίτια μας θα αποτελούν μικρές επιχειρήσεις με έσοδα, έξοδα και καταστάσεις. Αφού τίποτε πια δε θα ξεφεύγει, τότε τι χρειάζονται τα “αντικειμενικά” κριτήρια;
Εν ολίγοις:
- Αν έχετε εξοχικό, ξεχάστε το.
- Αν σκέπτεστε να κάνετε εργασίες στο σπίτι σας γιατί όπως παρακολουθείτε τηλεόραση οι σοβάζες πέφτουν στο τσάι σας και τα παράθυρα με ένα πόντο κενό θυμίζουν inverter που δροσίζει τα πάντα το καλοκαίρι, ξανασκεφτείτε το.
- Αν τύχον περάσατε στην ανεργία διαθέτοντας και σπίτι και εξοχικό και Ι.Χ. γιατί κάποτε δουλεύατε ή τα βρήκατε, καλύτερα να περάσετε και στην επόμενη φάση εξέλιξης της ζωής.
- Αν εργάζεστε ακόμη, κρατηθείτε όσο μπορείτε. Καλύτερα να πεθάνετε παρά να μείνετε άνεργοι.
- Αν θέλετε να αγοράσετε αμάξι, μπορείτε να ανακαλύψετε τη μαγευτική σας πόλη μέσα από τις αστικές συγκοινωνίες. Αν το αγοράσατε ήδη, τουλάχιστον ας το κρατάτε καθαρό πλένοντάς το με τα δάκρυά σας.
Βέβαια λύσεις υπάρχουν όταν μας φέρνουν στο ΑΜΗΝ.
Μπορούμε να τους πάρουμε με τις πέτρες όπως είχε προφητεύσει κι ο ΓΑΠ ώστε τουλάχιστον αφού ως πρωθυπουργός ήταν κάτω του μηδενός, ως προφήτης να δικαιωθεί.
Ή για να μη λερωνόμαστε κι όλας, μπορούμε όταν θα πάμε στην κάλπη να τους στείλουμε όλους στον αγύριστο.
Με καθαρά αντικειμενικά κριτήρια. Αμ πως!

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: amaliadanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: