Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Πολιτικό-θρησκευτικό κατεστημένο σε κρίση !!!

Υπόθεση Εφραίμ: Oταν η Πολιτική ανακάλυψε την ... σύμπτωση!!
Τελικά σ’ αυτή την χώρα κάθε τόσο η ιστορία θα επαναλαμβάνεται. Αναφέρομαι φυσικά στο νέο φαινόμενο των ημερών που διανύουμε, στην περίπτωση της έκδοσης εντάλματος σύλληψης του ηγούμενου Εφραίμ, ενός προσώπου που πρωταγωνίστησε στο περιβόητο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Για άλλη μια φορά στην χώρα μας, περιφρονείται ο απλός Έλληνας πολίτης, για μια ακόμη φορά διαφορετική αντιμετώπιση εκτέλεσης δικαστικής εντολής.
Εάν είναι νομικά σωστό ή όχι το ένταλμα σύλληψης, σίγουρα... δεν μπορούμε εμείς να το κρίνουμε. Σίγουρα θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, πως το ένταλμα εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εφετών και έχει το γεγονός αυτό από μόνο βαρύτητα.

Βέβαια εκκλησιαστικοί κύκλοι θεωρούν πως η κίνηση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια του πολιτικού κόσμου να ρίξει «στάχτη» στα μάτια των Ελλήνων, μια προσπάθεια έτσι ώστε να πιστέψει ο ελληνικός λαός, ότι από δω και στο εξής η δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της και θα τιμωρεί τους εγκληματίες ...

Όμως αγαπητοί συνοδοιπόροι, εάν αυτό είναι αλήθεια, δεν θα πρέπει εμμέσως να παραδεχθούμε πως και ο δικαστικός κόσμος, δέχεται παρεμβάσεις και μάλιστα από το πολιτικό κατεστημένο, ένα κατεστημένο τόσο κατηγορούμενο στις μέρες μας, τόσο απαξιωμένο στην συνείδηση μας.

Όχι βέβαια πως και εκεί στον δικαστικό τομέα, δεν έχουμε μέχρι σήμερα παραδείγματα χρηματισμού και διαφοροποιημένης αντιμετώπισης των κατηγορουμένων, αναλόγως της οικονομικής τους επιφάνειας. Εάν όμως πράγματι φτάσαμε σε τέτοιο κατάντημα, τότε σίγουρα δεν έχουμε τίποτε αισιόδοξο να περιμένουμε.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους:

Εκδόθηκε στις 23/12/2011 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του ηγούμενου Εφραίμ, του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου και ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο.

Μόλις την Πέμπτη 22/12/2011, είχε ολοκληρωθεί η απολογία του και με την έκδοση του εντάλματος, όλως συμπτωματικά ο σεβαστός ηγούμενος, έπαθε δισκοπάθεια, μια ασθένεια που διαγνώστηκε από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών και με την γνωμάτευση ότι εντός των επόμενων 2-3 ημερών «εκτός απροόπτου» θα μπορεί να μετακινηθεί ο ηγούμενος.

Όμως επίσης συμπτωματικά το απόγευμα της Δευτέρας (26/12/2011) στις 16:00 λήγει και η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης.

Εντελώς συμπτωματικά λοιπόν λήγοντας το ένταλμα, θα μπορεί και ο ηγούμενος να περπατήσει.

Κατά πόσο είναι «συμπτωματικές», οι τόσες συμπτώσεις, δεν θα το κρίνουμε εμείς.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν πράγματι πάσχει από δισκοπάθεια, δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν είναι σε θέση ή όχι να ταξιδεύσει. Σίγουρα όμως γνωρίζουμε πως εάν αυτό συνέβαινε σ’ έναν απλό πολίτη, τότε θα είχε διαταχθεί η μεταφορά του σε νοσηλευτικό ίδρυμα και όχι στο σπίτι του (στο μοναστηριακό κελί, στην περίπτωσή μας). Σίγουρα θα επιζητείτο και γνωμάτευση ειδικών γιατρών. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε περιπτώσεις απλών πολιτών κινητοποιούνται οι πάντες και σε τέτοιες χτυπητές περιπτώσεις, το δημόσιο σύστημα υπολειτουργεί.

Δεν θα πρέπει όμως αγαπητοί συνοδοιπόροι να μας διαφεύγει το γεγονός πως το κατηγορητήριο για τον ηγούμενο Εφραίμ, στηρίχθηκε στο γεγονός, του ότι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου επηρέασε πολιτικούς , υπουργούς , βουλευτές και φαρισαίους για να κάνουν αυτό που ήθελε και απαιτούσε ο ίδιος, προκειμένου οι ανταλλαγές ακινήτων του δημοσίου και της μονής Βατοπαιδίου, να γίνουν εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Επηρεάζοντας όμως ο ηγούμενος τον πολιτικό κόσμο, δεν υπάρχουν ευθύνες ανάλογες και τους πολιτικούς εκείνους που δέχθηκαν τις παρεμβάσεις του ηγούμενου. Που είναι λοιπόν τα ανάλογα εντάλματα συλλήψεων για όποιον πολιτικό επηρεάσθηκε και λειτούργησε εναντίον του δημοσίου συμφέροντος ;

Που είναι επιτέλους οι συλλήψεις πολιτικών για τα τόσα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, χρόνια τώρα ;

Που είναι αυτές οι φυλακές που θα ... δεχθούν στην ζεστή τους αγκαλιά τους πολιτικούς που αποδεδειγμένα στάθηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού ;

Που είναι αυτές οι φυλακές που θα φιλοξενήσουν όλους όσους μας φτάσανε στη μιζέρια και στην κακομοιριά, όσους δεν προστάτευσαν τα δικαιώματα και την περιουσία του Έλληνα, όσους έγιναν υπάλληλοι των ξένων εταιριών και στοιχημάτιζαν υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδος στα κανάλια, όσους εκβιάζουν καταστάσεις για να βάλουν τα λεφτά του ελληνικού λαού στις τσέπες.

Πότε επιτέλους θα δούμε πολιτικούς να μην δέχονται παρεμβάσεις ξένων κρατών, στην εσωτερική λειτουργία της χώρας, αφού και για το συγκεκριμένο γεγονός του ηγούμενου Εφραίμ, έχουμε αντιδράσεις από την Ρωσία και τον κύριο ΠΟΥΤΙΝ.

Στη Ρωσία, δεν πιστεύουν σε τυχαίες συμπτώσεις, αλλά βλέπουν να έχει σχέση το γεγονός με πολιτικά παρασκήνια. Ο ρώσος ηγέτης, εκμεταλλευόμενος τις εκλογές στην χώρα του, που έγιναν πρόσφατα, φιλοξένησε τον ηγούμενο Εφραίμ και την αντιπροσωπεία της Μονής, που συνόδευσαν την Αγία Ζώνη, σε 11 ρωσικές πόλεις μεταξύ 20 Οκτωβρίου-28 Νοεμβρίου.

Ο ρώσος ηγέτης δέχθηκε μάλιστα τον ηγούμενο 2 φορές στο σπίτι του. Συμπτωματικά βέβαια να θυμηθούμε και εμείς πως και στο σπίτι του Κώστα Καραμανλή, είχε φιλοξενηθεί ο ηγούμενος, όταν η Αγία Ζώνη, περιόδευσε στην Αθήνα πριν μερικά χρόνια και πριν βεβαίως να εμφανισθεί στο προσκήνιο το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Εντελώς συμπτωματικά να θυμηθώ εγώ πως ο ηγούμενος Εφραίμ, αρνήθηκε ανάλογες περιοδείες της Αγίας Ζώνης σε ΗΠΑ και Ρουμανία, όταν του έγιναν αντίστοιχες προσκλήσεις.

Κλείνοντας αγαπητοί συνοδοιπόροι, δεν θα θέλαμε να υποκαταστήσουμε την Ελληνική δικαιοσύνη, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να κρίνουμε δικαστικές αποφάσεις, όμως θα θέλαμε να δούμε παρόμοιες κινητοποιήσεις των δικαστικών αρχών σε κάθε περίπτωση απλού Έλληνα κατηγορούμενου, σε κάθε περίπτωση πολιτικού σκανδάλου, θα θέλαμε να δούμε προφυλακίσεις πολιτικών, για το όποιο σκάνδαλο «βρωμίζει» τον αέρα που αναπνέουμε.

Αν μη τι άλλο, το να σκεφτόμαστε ελεύθερα, ίσως είναι το μόνο που μας έμεινε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: