Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η Άγκυρα έκαιγε ελληνικά δάση με εντολή πρωθυπουργού

Εμμέσως πλην σαφώς, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ επιβεβαιώνει ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν συμμετοχή στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995- 97 όταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν η Τανσού Τσιλέρ.
Ο Γιλμάζ μιλώντας αποκλειστικά στην τουρκική εφημερίδα Βirgun αναφέρει ότι...
«αν και όλοι οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας όταν τέλειωνε η θητεία τους ενημέρωναν τον διάδοχο τους σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια του κράτους», «μονο η Τσιλέρ» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιλμάζ «δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Γιλμάζ έκανε λόγο για χρήματα που δόθηκαν τότε ώστε να υπάρξουν αποσταθεροποίηση με πραξικόπημα κατά του προέδρου Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν καθώς και φωτιές σε ελληνικά δάση.
Πάντως οι φήμες για συμμετοχή Τούρκων πρακτόρων σε δολιοφθορές στην Ελλάδα την περίοδο της Τσιλέρ δεν είναι καινούργιες. 
Σε βιβλίο του ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Εμίλ Τσολασάν ανέφερε ότι κάποιος μυστικός πράκτορας του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο ίδιος είχε μεταβεί σε γειτονική χωρά και είχε τοποθετήσει βόμβες σε τουριστικά θέρετρα, ενώ την ίδια εποχή ξέσπασαν στην Ελλάδα πολλές πυρκαγιές.
Κατά τον Τούρκο πράκτορα, οι ενέργειες αυτές ήταν σε αντίποινα για τις ενέργειες της Ελλάδας κατά της Τουρκίας και σε άρθρο στην εφημερίδα Χουριέτ το 2006 ο Τσολασάν αποκάλυψε και το όνομα του πράκτορα, ο οποίος είχε μόλις χάσει τη ζωή του στο Ιράκ.

Με πληροφορίες από tourkikanea.gr, ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: