Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ρωσία υπέρ Εφραίμ

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. 
Μια από αυτές, η οποία υπερβαίνει τα όρια τα κωμικού, είναι ο τρόπος με τον οποίον επέλεξαν το επίσημο ρωσικό κράτος και η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία να υπερασπίσουν τον ηγούμενο Εφραίμ...
Προπομπό της κόκκινης σημαίας που σήκωσε η Μόσχα αποτέλεσαν οι σκληρές δηλώσεις του Ιδρύματος του Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. Το συγκεκριμένο ίδρυμα που σύμφωνα με έγκυρα ρωσικά δημοσιεύματα είναι θεμελιωμένο και δομημένο από την ελίτ των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, είναι αυτό που είχε την πρωτοβουλία της έλευσης της Αγίας Ζώνης στην Μόσχα. Όπως αναμένονταν την σκυτάλη των ανακοινώσεων εναντίον της απόφασης ελληνικής δικαιοσύνης πήραν τα δυο συγκοινωνούντα δοχεία του ιδρύματος: το ρωσικό ΥΠΕΞ και το Πατριαρχείο της Μόσχας. Το ρωσικό ΥΠΕΞ ξεπερνώντας τα όρια της φαιδρότητας δεν δίστασε να τραβήξει το αυτί της χώρας μας, σημειώνοντας πως η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου με την οποία προφυλακίστηκε ο Εφραίμ παραβιάζει τις αρχές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Φαίνεται πως η μνήμη των ρώσων διπλωματών είναι νωπή, αφού μάλλον λησμονούν πως η ίδια τους η χώρα  αποτελεί τον καλύτερο πελάτη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως και τις άπειρες δικές τους ανακοινώσεις με τις οποίες ορθώς απαιτούν  να μην παρεμβαίνουν στα εσωτερικά τους ζητήματα οι ΗΠΑ και η ΕΕ.
Στο ίδιο πνεύμα και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος δεν δίστασε με επιστολή του, να φτάσει μέχρι τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ζητώντας του επιδεικτικά να ελευθερώσει τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ από τα δεσμά του, σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό δεν αποτελεί αίτημα «μόνον» των Ρώσων πιστών, αλλά και των Ουκρανών, των Λευκορώσων και των Μολδαβών, οι οποίοι υπάγονται στο ρωσικό πατριαρχείο. Παρατηρώντας τον πολύ περίεργο ζήλο που επιδεικνύει η Μόσχα για τον κ. Εφραίμ, στο μυαλό μου έρχονται οι περιπτώσεις χιλιάδων Ρώσων, που ακόμα και με πταίσματα στις πλάτες τους, «ζουν» και σε πολλές περιπτώσεις πέθαναν μυστηριωδώς στις ρωσικές φυλακές, οι συνθήκες διαβίωσης των οποίων κάνουν τις εικόνες από το «Εξπρές του Μεσονυκτίου» να φαντάζουν κολεγιακές.

Άγνωστο γιατί, για όλες αυτές τις περιπτώσεις ουδέποτε μέχρι σήμερα ίδρωσε το αυτί της ρωσικής εκκλησίας. Φαίνεται πως ο γέροντας Εφραίμ είναι φτιαγμένος από άλλον Θεό.

Αυτό που ενδιαφέρει τους Ρώσους είναι το Άγιο Όρος να γίνει έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με Ρώσο Πατριάρχη!

Ε Μ ΠΡΟ Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: