Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Νέα αιφνιδιαστική πρόταση από ΓΑΠ για διαδοχή

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τη στιγμή που προτείνει τη δική του λύση στο θέμα της διαδοχής, δημιουργώντας υποψίες στους υποψήφιους ότι τους δουλεύει, με σκοπό να τους σπάσει τα νεύρα..
Πρότεινε οι διαδικασίες για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ, να ξεκινήσουν με ένα επιτραπέζιο, υποχρεώνοντας τους υποψήφιους να προβούν σε νέο κύκλο αιχμηρών δηλώσεων με νόημα!
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τη στιγμή που προτείνει τη δική του λύση στο θέμα της διαδοχής, δημιουργώντας υποψίες στους υποψήφιους ότι τους δουλεύει, με σκοπό να τους σπάσει τα νεύρα..
Νέα τροπή αναμένεται να πάρει το σήριαλ για τον νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, μετά την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού, να φέρει στο τραπέζι του πολιτικού συμβουλίου το επιτραπέζιο με τον συμβολικό τίτλο «Μάντεψε Ποιός».
Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, η κίνηση αυτή του ΓΑΠ - και μάλιστα με το συγκεκριμένο παιχνίδι που κατά πάσα πιθανότητα δεν επιλέχθηκε τυχαία – αποτελεί ένα στρατηγικό ελιγμό ώστε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κερδίσει χρόνο μέχρι οι αντίπαλοί του να μάθουν τους κανόνες και να οργανώσουν την επικοινωνιακή τους στρατηγική πάνω στα νέα δεδομένα.
Βέβαια δεν έλειψαν κι εκείνοι που υποψιάζονται ότι σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης είναι να σπάσει τα νεύρα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, δια της μεθόδου του δουλέμματος.
Άμεσες πάντως υπήρξαν οι αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη του κόμματος, που ζήτησαν πιεστικά από τον Γιώργο Παπανδρέου να διευκρινίσει αν πρόκειται να παίξει και εκείνος και κυρίως αν σκοπεύει να ανοίξει το κουτί πριν τις εκλογές.
Τέλος δεν έλειψαν και κάποιοι που έθεσαν ζήτημα θεσμικής νομιμοποίησης του συγκεκριμένου παιχνιδιού αφού δεν αναφέρεται καθαρά στο καταστατικό. Ζήτησαν μάλιστα να επιλέξει η βάση (ή έστω τα θεσμικά όργανα του κόμματος) αν οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στο «Μάντεψε Ποιός» όπως θέλουν οι λεγόμενοι Προεδρικοί που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου, στο «Αλήθεια ή Θάρρος» όπως ζητούν οι εκσυγχρονιστές ή στο «Ποντικοκρυφτούλι» που προωθούν σαν επιλογή οι «αντι-μνημονιακοί».
Το θέμα πάντως αναμένεται να λυθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, σε μια εβδομάδα, αφού κρίθηκε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στις διάφορες τάσεις να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα αν το παιχνίδι πρέπει να έχει ζάρια ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: