Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για την υπόθεση "Εφραίμ", εξέδωσε ο πρόεδρος της ένωσης Δικαστών

«Πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη γι΄αυτές, αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας» 
 «Το δικονομικό μας σύστημα καθιερώνει την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου για κακουργήματα ως εξαιρετικό μέτρο και επομένως πρέπει να διατάσσεται με μεγάλη προσοχή και φειδώ, πολύ περισσότερο σήμερα μετά την επελθούσα τροποποίηση του έτους 2010, που καθιερώνει την προφυλάκιση ως εντελώς εξαιρετικό μέτρο».
Αυτό δηλώνει σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει για την απόφαση σύλληψης και προφυλάκισης του ηγούμενου του Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο ... Χαράλαμπος Αθανασίου, πρόεδρος της ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις από κάποιους για την απόφαση κράτησης του Εφραίμ, αλλά και την τοποθέτηση εκκλησιαστικών παραγόντων από τη Ρωσία επί του θέματος, ο κ. Αθανασίου αναφέρει:
«Ο κοινωνικός απόηχος των δικαστικών αποφάσεων και πράξεων και βέβαια μας ενδιαφέρει, όμως πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη γι΄αυτές, αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας
Συνεπώς θεωρώ ατυχή την κριτική που ασκείται από φορείς ξένης χώρας και από παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας μας, για τη συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, αφού η κριτική αυτή με τον τρόπο και το ύφος που γίνεται αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: