Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Το παζάρι για τα υπουργεία – Ποιοι μένουν – Ποιους δεν θέλει ο Σαμαράς

Το όνομα του νέου Πρωθυπουργού όλα δείχνουν πως έχει κλείσει από τα ξημερώματα... αν όχι από χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, μένει όμως να αποφασιστεί και το νέο Υπουργικό Συμβούλιο και εδώ η αποφάσεις κάθε άλλο παρά εύκολες, είναι.

Το παζάρι είναι εξίσου έντονο με αυτό των προηγούμενων ημερών. Ετούτη τη στιγμή όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οι σημερινοί υπουργοί θέλουν να κρατήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.
Η Νέα Δημοκρατία βάζει “βέτο” σε... τουλάχιστον τρία με τέσσερα υπουργεία και έτσι αντιστοίχως ζητά να αλλάξουν τα πρόσωπα.

Τα υπουργεία που θέλει η Ν.Δ. να αλλάξουν χέρια είναι τα Εσωτερικών, Άμυνας*
, Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης και η θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
Έτσι μιλάμε για αλλαγές στα πρόσωπα των κυρίων Καστανίδη, Μπεγλίτη, Παπουτσή, κάποιοι εδώ προσθέτουν και τον κύριο Παπαϊωάνου ενώ η Νέα Δημοκρατία ζητά την επανενεργοποίηση του κυβερνητικού εκπροσώπου όπου τη θέση πιθανότατα θα ζητήσει να έχει κάποιος άλλος πλην του κ. Μόσιαλου.

Τίποτε ωστόσο δεν είναι βέβαιο. Μόνο δεδομένο είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. σε αυτές της θέσεις προτιμά τεχνοκράτες και όχι στελέχη της Ν.Δ. για να μην συνδεθούν άμεσα με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα και υποστούν έτσι την ανάλογη φθορά.
 
Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για αντιρρήσεις που έχει η ΝΔ στη παραμονή στο ΥΕΘΑ  του  Πάνου Μπεγλίτη.
Η αιτία όπως γράψαμε έχει να κάνει με την υπόθεση των κρίσεων στην ηγεσία των ΕΔ, για τις οποίες η ΝΔ έχει σχηματίσει την άποψη ότι ήταν κομματικές.
Επιπλέον ο κ.Μπεγλίτης ήταν και από τους "σωματοφυλακες" που στήριξαν Παπανδρεου.
Συνεπώς αναζητείται πρόσωπο για τη θέση του  ΥΕΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: