Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Οι απίθανες ατάκες του Μπερλουσκόνι που έγραψαν Ιστορία

Καθώς όλα δείχνουν ότι ο «Καβαλιέρε», δηλαδή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ετοιμάζεται να παραιτηθεί από πρωθυπουργός της Ιταλίας, μετά την ψήφιση των μέτρων λιτότητας στη γειτονική χώρα, είναι καλό να θυμηθούμε μερικές ατάκες του που έγραψαν... Ιστορία.
Ο Σίλβιο σε κρίσεις μετριοφροσύνης:
«Μόνο ο Ναπολέοντας έκανε περισσότερα από μένα. Αλλά εγώ είμαι σίγουρα ψηλότερος.»
«Είμαι ο Ιησούς Χριστός της πολιτικής.»
«Δεν είμαι παραδοσιακός πολιτικός, εγώ έχω χιούμορ. Θα προσπαθήσω να το ελέγξω και να γίνω βαρετός, ακόμα και πολύ βαρετός, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρω.»
Ο Σίλβιο αποκαταθιστά το ίνδαλμά του:
«Ο Μουσολίνι ποτέ δεν σκότωσε κανέναν. Απλώς έστελνε ανθρώπους διακοπές στην (εσωτερική) εξορία.»
Ο Σίλβιο εξηγεί πως βλέπει τη σχέση του με τις γυναίκες:
«Οπως συνήθως, εργάζομαι ακατάπαυστα και αν συμβεί καμιά φορά να κοιτάξω ένα όμορφο κορίτσι στο πρόσωπο, ε είναι καλύτερα να σου αρέσουν τα όμορφα κορίτσια παρά να είσαι γκέι.»
Ο Σίλβιο για τις εκλογές του 2006 και την αποχή... από το σεξ:
«Ευχαριστώ πάτερ Μασιμιλιάνο», είπε σε έναν καθολικό ιερέα που τον εξύμνησε για την αφοσίωσή του (sic) στις οικογενειακές αρχές, και συνέχισε: «Δεν θα σας απογοητεύσω, υπόσχομαι ότι θα απέχω από το σεξ μέχρι την 9η Απριλίου [σ.σ. ημέρων των εκλογών]»
Ο Σίλβιο προτείνει για το ρόλο του Κάπο έναν γερμανό ευρωβουλευτή:
«Κ. Σουλτζ, ξέρω έναν παραγωγό στην Ιταλία που ετοιμάζει ένα φιλμ για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζι. Θα σας προτείνω για το ρόλο του Κάπο. Θα είσασταν τέλειος.», είπε στον γερμανό Martin Schulz, που του άσκησε κριτική στην Ευρωβουλή. Ο τίτλος του Κάπο δινόταν στους φυλακισμένους που συνεργάζονταν με τους Ναζί για να «ελέγχουν» τους υπόλοιπους.

Ο Σίλβιο δίνει την δική του άποψη για την συνταγματική ισότητα:
«Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι (για το νόμο) αλλά ίσως αυτός εδώ να είναι λίγο πιο ίσος από τους άλλους, αφού το 50% των Ιταλών του έδωσε την ευθύνη να κυβερνά την χώρα» είπε αναφερόμενος στον εαυτό του στο έκπληκτο δικαστήριο. Η δίκη γινόταν για υπόθεση διαφθοράς το 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια: