Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η ΝΔ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση και θα αντιπολιτεύεται τον… εαυτό της!

Η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει στην κυβέρνηση τoυ τραπεζίτη Λ. Παπαδήμου, αλλά θα αντιπολιτεύεται τον εαυτό της!
Ο Αντώνης Σαμαράς θα στερείτο τα κοινοβουλευτικά προνόμια και ο τίτλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πήγαινε στην Αλέκα Παπαρήγα, βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής...Σύμφωνα με το άρθρο 20, «ο πρόεδρoς της μεγαλύτερης σε δύναμη Koινoβoυλευτικής Oμάδας, πoυ δεν μετέχει στην κυβέρνηση, απoκαλείται αρχηγός της αξιωματικής αντιπoλίτευσης και έχει τα ιδιαίτερα δικαιώματα πoυ τoυ αναγνωρίζει o Kανoνισμός της Boυλής και oι κείμενες διατάξεις» .
Στην προκειμένη περίπτωση, η Ν.Δ. συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά όχι δια της Κ.Ο., αφού, όπως διευκρίνισε ο γραμματέας του κόμματος Α. Λυκουρέντζος, στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η Ν.Δ. συμμετέχει με κορυφαία στελέχη της, όχι όμως και με βουλευτές της.
Αν έστω κι ένας βουλευτής της Ν.Δ. έπαιρνε υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αυτομάτως τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταλάμβανε δικαιωματικά το ΚΚΕ και τη θέση του αργηγού αυτής, η Αλέκα Παπαρήγα. Και τούτο διότι θα ήταν του ΚΚΕ, «η μεγαλύτερη σε δύναμη Koινoβoυλευτική Oμάδα», πoυ δεν θα μετείχε στην κυβέρνηση.
Αυτό ίσως εξηγεί και την επιμονή της Ν.Δ. να μετέχουν στην, υπό τον Λ. Παπαδήμο, τρικομματική συγκυβέρνηση, μόνο εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της και όχι και βουλευτές της.
Είναι η πρώτη φoρά από το 1974 που ένα κόμμα θα αντιπολιτεύεται τον εαυτό του!
http://www.peramatozoa.info

Δεν υπάρχουν σχόλια: