Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πρέπει η κυβέρνηση να με εξαθλιώσει πλήρως;

Εδώ η χώρα έχει νέα κυβέρνηση που θα σώσει τη χώρα (!) κι εσύ ασχολείσαι με «σαχλαμάρες» θα μου πείτε. 
Κι, όμως, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες
Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό των τελευταίων ημερών δεν πήρε κανείς χαμπάρι μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές αλητείες που έχουν γίνει στα παγκόσμια χρονικά! 
Με επίσημη σφραγίδα του κράτους και τις ευλογίες της κυβέρνησης τα...
έσοδα από το λεγόμενο «πράσινο ταμείο», δηλαδή τα χρήματα που έδωσαν οι έλληνες πολίτες για να τακτοποιήσουν ημιυπαίθριους χώρους και αυθαίρετα, θα πάνε στη μαύρη τρύπα των ελλειμμάτων.
Τα χρήματα, λοιπόν, που όπως διαβεβαίωνε η πρώην υπουργός με τα σπορτέξ Τίνα Μπιρμπίλη θα κατευθύνονταν για οικολογικές δράσεις, προστασία του Περιβάλλοντος και αναπλάσεις τα έφαγε η μαρμάγκα.
Έως το 2014 υπολογίζεται ότι από τα πρόστιμα θα έχουν εισπραχθεί περίπου τέσσερα δισ ευρώ (αν η χώρα δεν έχει επιστρέψει στη δραχμή). Από αυτά τα χρήματα μόνο τα τετρακόσια εκατομμύρια θα δοθούν (όπως έλεγε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που δεν τον πιστεύει πια ούτε ο καθρέφτης του) σε πράσινες δράσεις. 
Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κι ένα μικρό παιδί ότι διεπράχθη άλλη μια καθαρή ληστεία από την κυβέρνηση σε βάρος των πολιτών. 
Είναι κάτι σαν τα τέλη κυκλοφορίας που υποτίθεται ότι χρηματοδοτούν οδικά έργα – και κάθε ημέρα κάποιος άνθρωπος σκοτώνεται λόγω κακοτεχνίας του οδοστρώματος, ανύπαρκτης ή λάθος σήμανσης και γενικά τριτοκοσμικής οδικής ασφάλειας με απόλυτη ευθύνη του κράτους.
Το κράτος, λοιπόν, ληστεύει κυριολεκτικά το πράσινο ταμείο, τις συντάξεις των γερόντων, τους μισθούς των εργαζομένων και όπου αλλού μπορεί να βάλει χέρι προκειμένου να πληρώνει 100.000.000 ευρώ το χρόνο για 1300 συμβόλαια ενοικίου δημοσίων υπηρεσιών! Μερικά παραδείγματα:
22.000 το μήνα για ενοίκιο κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών που δεν έχει παραληφθεί ακόμη!
20.000 για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλέορασης.
33.000 για τη διεύθυνση εγγείων βελτιώσεων.
41.000 για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
130.000 για το υπουργείο Τουρισμού στο Σύνταγμα.
235.000 για τη γραμματεία Βιομηχανίας.
Και συνολικά ενοίκια για τις εφορίες όλης της χώρας 1.800.000 και τις αστυνομικές υπηρεσίες 1.300.000 ευρώ.
Την ώρα, βεβαίως, που υπάρχουν δεκάδες αναξιοποίητα κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο!
Ας επιλέξω ένα ενοίκιο που είναι περίπου αντίστοιχο των ετήσιων αποδοχών μου.  
Όσα, λοιπόν, κερδίζω σε ένα χρόνο με προυπηρεσία 26 ετών, δουλεύοντας κάθε ημέρα από τις 6 τα ξημερώματα έως τις 2 το μεσημέρι, όλες τις αργίες του χρόνου και αρκετές Κυριακές, σχεδόν το ίδιο ποσό δίνει το κράτος για το μηνιαίο ενοίκιο της. διεύθυνσης εγγείων βελτιώσεων! 
Σκεφτείτε τώρα ότι από το μισθό μου η εφορία φορολογεί το 40%, πληρώνω με το λογαριασμό της ΔΕΗ για τις υπηρεσίες του Δήμου (και πέντε έξι φορές το χρόνο η πόλη πνίγεται στα σκουπίδια από τις απεργίες), πληρώνω με το λογαριασμό της ΔΕΗ την ΕΡΤ (που έχει ορισμένες εξαιρετικές εκπομπές ευρωπαϊκού επιπέδου, αλλά διερωτώμαι γιατί να πληρώνω για να τις παρακολουθώ) και θα πλήρωνα αν είχα σπίτι με το λογαριασμό της ΔΕΗ και τον ειδικό φόρο. 
Βεβαίως, ανήκω στην. ευνοούμενη -κατά τον Γιώργο Παπανδρέου- κατηγορία ελλήνων «κάθε οικογένεια κι ένας εργαζόμενος» και, άρα, θα πρέπει η κυβέρνηση να με εξαθλιώσει πλήρως.
Αργύρης Κωστάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: