Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

H άγνωστη σχέση του Καραμανλή με την ηγουμένη της Αγίας Πελαγίας...

Στην Τήνο πέρασε ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο ξεκούρασης ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα και τα δίδυμα παιδιά τους. 
Μαζί τους, στο ξενοδοχείο «Ακρογιάλι» όπου έμειναν ήταν και μερικοί καλοί φίλοι του ζεύγους.
Ο κ. Καραμανλής που παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα συμβαίνουν αυτή την εποχή στη χώρα επισκέπτεται συχνά την Τήνο  όπου και βρίσκει καλή συντροφιά.
Το Σάββατο, μάλιστα, παρακάθησε σε γεύμα το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του η ηγουμένη του γυναικείου Μοναστηριού της Αγίας Πελαγίας, σε...
ταβέρνα στην περιοχή Λιβάδι, δίπλα στο ξωκκλήσι του Αη Γιάννη.
Ο Καραμανλής, επισκέπτεται, τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο την Τήνο. 
Ο πρώην πρωθυπουργός έδειχνε ευδιάθετος, ενώ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
H γερόντισσα Ιουλιανή  είναι η ¨ψυχή" της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου (φωτο), το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, όπως είναι γνωστό, αφού εκεί η μοναχή Πελαγία ανακάλυψε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται στην εκκλησία της Ευγαγγελίστριας, την Παναγία της Τήνου, όπου συρρέουν κάθε χρόνο περίπου 1.500.000 προσκυνητές.
Η σχέση της Ιουλιανής με τον πρωήν πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, όταν ο τελευταίος επισκεπτόταν την Τήνο, πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός και ενισχύθηκε μετά το 2004. 
Κάθε χρόνο, στις αρχές Αυγούστου αλλά αρκετές φορές και το Πάσχα ο κ. Καραμανλής με τη Νατάσα και τα δίδυμα έφθανε στην Τήνο.
Αρκετές φορές, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, έμενε στο ξενοδοχείο Βυζάντιο, στην παραλία του Αη Γιάννη Πόρτο, άλλες φορές, όμως, φιλοξενούνταν στο σπίτι του κουμπάρου και φίλου του Γιάννη θεολογίτη στον Τριαντάρο, στη ...σκιά του μοναστηριού.
Ο Γιάννης Θεολογίτης υπήρξε εκ των χορηγών του μοναστηριού και μύησε τον Κώστα Καραμανλή στη μυσταγωγία που παρατηρεί κάθε επισκέπτης του θαυμάσιου μοναστηριακού κάστρου με τα μικροσκοπικά κελιά και τις πανέμορφες εκκλησιές... Και αρκετές φορές, με εντολή του, εγκρίθηκαν μικρά αλλά σημαντικά κονδύλια για την αναστήλωση αυτού του μοναδικού μνημείου της Ορθοδοξίας.
Είναι, όμως, η πρώτη φορά που ο Κώστας Καραμανλής επιστρέφει στην Τήνο και στην Αγία Πελαγία, από τη στιγμή που έχασε τις εκλογές και αναγκάστηκε να "αυτοεξοριστεί" πολιτικά και να σιωπήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: