Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Άγριο ξύλο Παπαθανασίου σε Παπακωνσταντίνου - Μπράβο... στη Ν.Δ...!

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε η, μέχρι σήμερα, επικοινωνιακή γύμνια της ΝΔ
Ο Παπαθανασίου απέδειξε ποιοι είναι 
'τα βαρίδια' στη Ν.Δ.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο στον αρμόδιο εισαγγελέα οικονομικών υποθέσεων να παραμείνει απαθής.
Σε άγριο προσωπικό καυγά με προσβολές μετέτρεψε την συζήτηση με τον Γ. Παπαθανασίου ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μιας και δεν μπορούσε να αντιπεραθέσει ούτε ένα επιχείρημα στο χείμαρο Παπαθανασίου. 
Με προσωπικές προσβολές, ότι ήταν ανεπαρκής (ενώ ο Βενιζέλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου έχει την απαιτούμενη επάρκεια...) προσπάθησε να απαντήσει στο βασανιστικό ερώτημα: 

"γιατί δεν πήρατε αμέσως μέτρα και γιατί δεν δανειστήκατε τον Ιανουάριο του 2010 τα 25 δις που σας προσφέρθηκαν".

Στο συγκεκριμένο ερώτημα, για να πάρετε μια γεύση της ξεφτίλας Παπακωνσταντίνου είπε:  
"Αν παίρναμε 25 δις τον Ιανουάριο την επόμενη μέρα θα έκλειναν οι αγορές και δεν θα χαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις το Φεβρουάριο"

Η ηλιθιότητα σ' όλο της το μεγαλείο μιας και οι αγορές ούτως ή άλλως έκλεισαν μετά από 3 μήνες και αφετέρου αν έπαιρνε 25 δις τον Ιανουάριο γιατί δεν θα είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις τον Φεβρουάριο; 
Τι θα τα έκανε τα 25 που θα είχε πάρει τον Ιανουάριο; 
Θα τα είχε φάει μέσα σε 15 μέρες ή θα τα έβαζε σε κανα λογαριασμό του στην Ελβετία; 
Για τέτοια ηλίθια επιχειρήματα μιλάμε...

Μη βγάζοντας άκρη και μη μπορώντας να απαντήσει στις κατηγορίες Παπαθανασίου που του θύμισε τις δικές του δηλώσεις πριν γίνει Κυβέρνηση, ο Παπακωνσταντίνου άρχισε τις προσωπικές επιθέσεις και τα σχόλια για τη διαδικασία ("να μου επιτρέψετε να μιλήσω, να μη με διακόπτει, να κάνουμε μια συζήτηση").
Στην παρατήρηση του Παπακωνσταντίνου να χαμηλώσει τους τόνους, ο Παπαθανασίου απάντησε ότι αυτό το πάθος είναι στην ιδιοσυγκρασία του. «Μακάρι να είχατε αυτό το πάθος και ως υπουργός Οικονομικών» απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και τα πνεύματα άναψαν.  
«Με πάθος την έκανα την δουλειά μου, εγώ δεν οδήγησα την χώρα στο ΔΝΤ» είπε ο κ. Παπαθανασίου


Στην συνέχεια, όταν ο Παπαθανασίου διέκοψε τον ειρμό του Παπακωνσταντίνου και εκείνος του απάντησε ότι ο εκνευρισμός του προδίδει κάτι, το στέλεχος της ΝΔ σχολίασε:  
«Δεν είναι εκνευρισμός, είναι πάθος. Εσείς μπορεί να είστε κρύος και τεχνοκράτης, εγώ όμως έχω γεννηθεί στο πεζοδρόμιο».  
«Τα συγχαρητήριά μου για το που έχετε γεννηθεί», του απάντησε ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπαθανασίου συνέχισε:  
«Είμαι υπερήφανος εγώ που έχω γεννηθεί στο πεζοδρόμιο».
Ο Παπακωνσταντίνου σχολίασε: «Ίσως για αυτό δεν καταφέρατε ποτέ να είστε υπουργός Οικονομικών, διότι πηγαίνατε και λέγατε έξω αυτά τα οποία λέτε και στο πεζοδρόμιο εδώ πέρα».  
«Δεν με θίγετε καθόλου, είμαι περήφανος που έχω δουλέψει στο πεζοδρόμιο, γιατί αν είχατε δουλέψει και εσείς εκεί δεν θα είχατε κάνει αυτές τις γκάφες που κάνατε με το ΦΠΑ και το αυτόφωρο. Σας έχει σκάσει ποτέ επιταγή στις 30 του μήνα;», απάντησε ο Παπαθανασίου λέγοντας αυτό που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποί μας και πρόσθεσε: «Καλό το London School of Economics αλλά καλό και το πεζοδρόμιο».

Ο Παπακωνσταντίνου απάντησε: «Οι υπουργοί Οικονομικών έχουν μιαν ελάχιστη επάρκεια, την οποία προφανώς δυστυχώς δεν την είχατε», προφανώς αναφερόμενος στην επάρκεια του Βενιζέλου.
Ο Παπαθανασίου απάντησε: «Οι υπουργοί Οικονομικών έχουν και μιαν ελάχιστη ευγένεια, την οποία χάνετε όταν βρίσκεστε σε δύσκολη θέση».  Κάπου εκεί ο Πρετεντέρης ζήτησε να ξεφύγει από το προσωπικό η συζήτηση, αλλά δεν ήταν και πολύ εύκολο αυτό, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο στο τέλος...


Εκτός όμως απ' την ξεφτίλα Παπακωνσταντίνου, φάνηκε και η ξεφτίλα της ΝΔ που έχει βάλει στο περιθώριο ανθρώπους σαν τον Παπαθανασίου ή και άλλους που μπορούν να κάνου σκόνη τους ΠΑΣΟΚους, επειδή το ίδιο το ΠΑΣΟΚ της υπέδειξε μέσω των ΜΜΕ του ότι είναι "βαρίδια"!

Αν είναι δυνατόν να εκπροσωπείται η ΝΔ από ανθρώπους σαν τον Μαρκόπουλο και όχι τον Παπαθανασίου που χθες μασούσε σίδερα... και το μόνο λαθος που είπε είναι ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο... γιατί ο κόσμος όπως αποδείχθηκε στις τελευταίες εκλογές τρώει και παρατρώει κουτόχορτο και ελπίζουμε να μην ξαναφάει...

Δείτε και το βίντεο:

Συμπέρασμα Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.:  Άνευ προηγουμένου διασυρμό υπέστη ο Παπακωνσταντίνου στην Ανατροπή του Πρετεντέρη από τον Παπαθανασίου και όπως όλα δείχνουν θα είναι ο πρώτος που θα καθίσει στο σκαμνί της Εξεταστικής για την Οικονομία.
Ο Παπαθανασίου τον διέσυρε στην κυριολεξία αποκαλύπτοντας στοιχεία για την πλαστότητα του Ελλείμματος του 2009 αλλά και για τα μέτρα που πήρε και δεν πήρε το τελευταίο τρίμηνο του 2009 με αποτέλεσμα να τιναχθούν στα ύψη οι δημόσιες δαπάνες.
Χρειάστηκε πολλές φορές η παρέμβαση Πρετεντέρη για να διασωθεί ο Παπακωνσταντίνου αλλά και πάλι η κριτική που δέχθηκε ήταν τέτοια που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον αρμόδιο εισαγγελέα οικονομικών υποθέσεων να παραμείνει απαθής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: