Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Μονομαχία Βενιζέλου - Λοβέρδου για την “επόμενη μέρα”

Η δημοσκόπηση της Public Issue για το ΠΑΣΟΚ, που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», επιβεβαιώνει την αίσθηση που υπάρχει μεταξύ αρκετών στελεχών στο εσωτερικό του Κινήματος, ότι η «επόμενη μέρα» σε επίπεδο ηγεσίας, δηλαδή μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, αφορά πρωτίστως δυο πρώην συμμάχους:  
Τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Ο σημερινός αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, και ο Υπουργός Υγείας, βρέθηκαν στο ίδιο...
στρατόπεδο στην εσωκομματική μάχη του 2007, επιχειρώντας να αποσπάσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου.
Δεν τα κατάφεραν, και έκτοτε οι δρόμοι που ακολούθησαν ήταν διαφορετικοί, αν όχι αντίθετοι μεταξύ τους. Ο Ανδρέας Λοβέρδος πέρασε από μια περίοδο «ψυχρού πολέμου» σε εκείνη της «αναγκαστικής συγκατοίκησης» με το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι επιχειρεί «κυκλωτικές κινήσεις», για να κερδίσει μεγάλο μέρος του παπανδρεϊκού στρατοπέδου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απ’ την άλλη, σηκώνει πάνω του το βάρος της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, σε «εγκάρδια συνεννόηση» με το Καστρί. Διατηρώντας ωστόσο πάντα την πολιτική αυτονομία του, και έχοντας το πλεονέκτημα της προσωπικής υπεροχής έναντι όλων των άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που έχουν βλέψεις για το μέλλον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημοσκόπηση της Public Issue, που δίνει σε Βενιζέλο και Λοβέρδο από 15%, τα ποσοστά των υπολοίπων στελεχών  του ΠΑΣΟΚ κινούνται σε επίπεδα κάτω από το 5%.

16.10.2011  ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: