Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Προάγγελος εξελίξεων οι δηλώσεις Σημίτη

Ο Κ. Σημίτης δεν μιλάει συχνά κι όταν το κάνει η κάθε του παρέμβαση έχει αντικείμενο και δεν γίνται τυχαία. Αυτή την Κυριακή σε δύο εφημερίδες ο πρώην πρωθυπουργός εκφράστηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους, ως τη μόνη επιλογή που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.
Ζήτησε άμεσα αναδιάρθρωση με προσεκτικά βήματα. 
Την ώρα που ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής καθημερινά σχεδόν απορρίπτουν σενάρια αναδιάρθρωσης ως επιζήμια για τη χώρα, ο ...
πρώην πρωθυπουργός συζητάει γι’ αυτά δημόσια. 
Ο κ. Σημίτης φαίνεται να έχει επαφή με πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία έχουν πάρει αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομικών και ζητούν, στις κατ’ ιδίας συνομιλίες τους, αλλαγή πολιτικής.
Η αναδιάρθρωση του χρέους σημαίνει αποτυχία του μνημονίου, αφού μέσω του μνημονίου ο κ. Παπακωνσταντίνου ήλπιζε να βγει στις αγορές εντός του 2011. Εν μέσω φημών για δομικό ή μη ανασχηματισμό, με την παρέμβαση Σημίτη, αλλά και πολλών βουλευτών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο υπουργός Οικονομικών που θα προκύψει από ενδεχόμενο ανασχηματισμό και υποβάθμιση του Γ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να είναι της άποψης να εξεταστεί η αναδιάρθρωση και να αλλάξει το παρόν σχέδιο εξόδου από την κρίση, θέτοντας νέες βάσεις, αφού η πολιτική Παπακωνσταντίνου έχει αποτύχει πλήρως, κάτι που παραδέχονται ακόμα και οι πολιτικοί του φίλοι.
Η ανοιχτή παρέμβαση Σημίτη υπέρ της αναδιάρθρωσης, τέλος, βοηθάει τον πρωθυπουργό να επιβάλλει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μια τέτοια απόφαση, αφού οι «συνήθεις ύποπτοι» αντιφρονούντες ανήκουν ακόμα και σήμερα στο περιβάλλον επιρροής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: