Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Το εμβόλιο που θα γίνει ο εχθρός του καρκίνου

Το εμβόλιο που θα γίνει ο εχθρός του καρκίνου
Θα σκοτώνει τους όγκους από την «παιδική» τους ηλικία, μη επιτρέποντας στον καρκίνο να αναπτυχθεί, άρα να «καταλάβει» το σώμα. 
Είναι το εμβόλιο που, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει ο χειρότερος εχθρός σχεδόν όλων των μορφών της επάρατης νόσου.

Το εμβόλιο κατά του καρκίνου υπόσχεται να σταματάει όλους τους όγκους εν τη γενέσει τους! Το επαναστατικό φάρμακο, που στη Βρετανία δοκιμάζεται ήδη για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος, αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε ...δύο χρόνια.

Αν και τα εμβόλια συνήθως αναπτύσσονται ώστε να χρησιμοποιούνται προληπτικά, το πρωτοποριακό σκεύασμα αποτελεί μέρος μιας νέας δοκιμαστικής προσέγγισης που σκοπό έχει να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταπολεμήσει το ίδιο τους όγκους.



Το TeloVac κατά τη δοκιμαστική περίοδο συνδυάζεται παράλληλα με χημειοθεραπεία. Οι ασθενείς που συμμετέχουν στην έρευνα υποβάλλονται σε συχνές δόσεις του εμβολίου και όπως υποστηρίζουν κάποιοι εξ αυτών, έχουν ήδη δει θετικά αποτελέσματα.



Οπως αναφέρει ο Τζον Νεοπτόλεμος, καθηγητής στο Βασιλικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ και ένας από τους συντονιστές της μελέτης, το πρόβλημα με τους όγκους είναι ότι είναι «έξυπνοι» και ικανοί να μετατρέψουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού σε «προδότες» που προφυλάσσουν τον όγκο.



Σε αντίθεση με τα αντικαρκινικά φάρμακα, το εμβόλιο δεν στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα, αλλά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, μέσω της πρωτεΐνης τελομεράσης που περιέχει. Σκοπός του είναι να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να επιτίθεται στον όγκο. Η εν λόγω πρωτεΐνη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στα καρκινικά κύτταρα επιτρέποντάς τους να γίνονται «αθάνατα» αλλά και να προσβάλλουν τα υγιή κύτταρα.


Οι παρενέργειες του εμβολίου είναι ελάχιστες, σύμφωνα με όσα λένε οι ασθενείς που το έχουν δοκιμάσει. Τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη χρονιά. Ανεπίσημα ωστόσο αναφέρεται ότι κάποιοι ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα έζησαν ένα με δύο χρόνια περισσότερο από το προβλεπόμενο. Αλλοι πάλι αναφέρουν ότι με τη χρήση του εμβολίου η κατάστασή τους σταθεροποιήθηκε.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: