Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Να δούμε ποιός θα ανέβει τον Γολγοθά ;

Συντάκτης: Αλέκος Πρίφτης

Τώρα, ακόμη και κάποιοι «ελληναράδες» πού …συναντούσαν τον πρωθυπουργό στους δρόμους και του πρόσφεραν τις συντάξεις τους κρύβονται για να αποφύγουν το χλευασμό ακόμη και των φίλων τους

Πολύ γρήγορα έπεσαν οι μάσκες της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου για τα μνημόνια και την πολιτική εξαθλίωσης της χώρας μας και του λαού της πού το συνοδεύει.
Ετσι, τώρα, ακόμη και κάποιοι... «ελληναράδες» πού …συναντούσαν τον πρωθυπουργό στους δρόμους και του πρόσφεραν τις συντάξεις τους για να διασώσει τη χώρα από την χρεοκοπία , κρύβονται για να αποφύγουν το χλευασμό ακόμη και των φίλων και των γειτόνων τους.
Η οργή του λαού έφτασε να είναι εκτός ελέγχου, γιατί τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια . Και όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να δείχνει ότι …πλέει σε πελάγη ευτυχίας γιατί , όπως λέει χωρίς ντροπή, έσωσε την Ελλάδα από την χρεοκοπία!
Όπως προσπαθεί να κρύψει, ακόμη και τώρα πού είναι πια ολοφάνερο, , ότι παράνομα , χωρίς λαϊκή, κοινοβουλευτική και συνταγματική νομιμοποίηση και κατά παράβαση του κοινοτικού δικαίου και της διακήρυξης των δικαιωμάτων του ανθρώπου του ΟΗΕ , υποδούλωσε την Ελλάδα στους δανειστές μας. Και μάλιστα, όπως τεκμηριώνουν επιστημονικά οι διαπρεπείς νομικοί επιστήμονες Γ Κασιμάτης και Κ Μπέης και άλλοι επιφανείς ακαδημαϊκοί , με όρους πού ούτε ο χιτλερισμός δεν τόλμησε να επιβάλει στην υπόδουλη πατρίδα μας.
Και τώρα , αφού με τα μνημόνια υποδούλωσαν την πατρίδα μας και για τις επόμενες γενεές, ετοιμάζονται «να την βγάλουν στο σφυρί».
Πωλείται η πατρίδα για τριάντα αργύρια. είναι το τελευταίο μήνυμα πού εκπέμπομε σε όποιους φίλους και εταίρους , χρόνια τώρα προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να καταληστεύσουν κρατικές επιχειρήσεις και πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Και για να τους …διευκολύνουμε βουλιάξαμε την αγορά, καταβαραθρώσαμε τις αξίες στο χρηματιστήριο και απαξιώσαμε την κρατική περιουσία
Το σχέδιο ήταν τόσο καλά σχεδιασμένο από τους «σωτήρες» της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, μέχρι πού προέβλεπε και να τους δοξολογούμε για τη συμφορά πού μας επιβάλλουν!
Και γι αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν και χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα πού έχουν στη διάθεσή τους. Και έχει πολλά μέσα η εξουσία, όπως το χρήμα ,οι υπογραφές και οι σφραγίδες !.
Οι ψεύτες , όμως, κατά τον Χαντεγκρερ για να έχουν επιτυχία πρέπει να έχουν σχεδιάσει τα ψέματά τους με διαύγεια( τι παιγνίδια παίζει η τύχη καμιά φορά με τις ονομασίες νέων συστημάτων και υπηρεσιών στα υπουργεία!) και να έχουν πλήρη κατανόηση της αλήθειας πού αλλοιώνουν .
Πρόκειται , λέει , για την κλασσική περίπτωση της απάτης, την οποίαν οι ψεύτες υπερασπίζονται με κυνισμό , χωρίς να προσπαθούν να κρύψουν τις προθέσεις τους , να εξαπατήσουν την κοινωνία στην οποίαν απευθύνονται.
Μέσα σ αυτό το κλίμα, η ελληνική οικονομία βυθίζεται μέρα με τη μέρα σε βαθύτερη κρίση. Τα δημόσια έσοδα καταβαραθρώνονται. Η ανεργία στους νέους ξεπέρασε και το 37%.
Η αγοραστική δύναμη των ελληνικών οικογενειών μέσα σε ένα χρόνο έχει συρρικνωθεί πάνω από 30%.
Δεκάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο και άλλες 200.000 περίπου βρίσκονται σε επιθανάτιο ρόγχο.
Τα όνειρα για μεγάλες επενδύσεις από το Κατάρ και άλλες αραβικές χώρες, δυστυχώς ,μέχρι τώρα αποδείχθηκαν απατηλά .
Στις χρηματαγορές τα spreads των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύτηκαν ,πάλι, πάνω από τις 1000 μονάδες και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για εισπράξεις 50 δις ευρώ από την «αξιοποίηση» της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, δείχνουν να είναι λόγια του αέρα. Και παρόλα αυτά και άλλα πολλά και οδυνηρά, ο κ Παπανδρέου προσπαθεί να μας πείσει οι είναι ο σωτήρας μας., τονίζοντας ότι δεν θα αφήσει τη χώρα να βουλιάξει.
Και φροντίζει να τονίζει με ηδονική έκφραση το βουλιάξει, προφανώς για να συμμεριστούμε την αγωνία του!
Μήπως , όμως, οι αγορές παίρνουν διαφορετικά αυτό το μήνυμα και ανάλογα συμπεριφέρονται και σχεδιάζουν τις κινήσεις τους;
Μήπως έτσι όπως εκπέμπονται τα μηνύματα τρομολαγνείας και κινδυνολογίας στρώνουμε το χαλί στα πάσης φύσεως αρπακτικά να βάλουν την Ελλάδα και την οικονομία της στο σταυρό του μαρτυρίου και να πάρουν «σε τιμές διάλυσης», όσα και ότι , χρόνια τώρα, είχαν βάλεις στο μάτι;
Αν έτσι έχουν τα πράγματα και μάλλον έτσι έχουν, και ο λαός υποχρεωθεί ν’ ανεβεί τον Γολγοθά του μέχρι τέλους, είναι αμφίβολο αν θα παραμείνει απαθής και στην εξευτελισμό του και στην σταύρωσή του;
Αlex.priftis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: